راهنمای والدین

افزایش اعتماد به نفس در کودکان با بازی و اسباب بازی

[vc_row][vc_column][vc_message message_box_style=”outline” style=”round” message_box_color=”green” icon_fontawesome=”fa fa-bookmark”]در مطلب ” افزایش اعتماد به نفس در کودکان با بازی و اسباب بازی” ابتدا شما را با معنی اعتماد به نفس آشنا می‌کنیم. سپس نشانه‌های عدم اعتماد به نفس در کودکان را برمی‌شماریم. در ادامه به فعالیت‌هایی که ممکن است اعتماد به نفس در کودکان را افزایش دهد اشاره کرده و یک تعداد اسباب بازی مناسب برای این منظور معرفی می‌کنیم.[/vc_message][vc_column_text]عدم اعتماد به نفس در کودکان مشکلی است که اکثر والدین با آن رو به رو هستند. کودکانی که اعتماد به نفس کافی ندارند معمولا در کارهای خود نمی‌توانند موفق شوند و همواره حس بدی نسبت به خود و آنچه انجام می‌دهند خواهد داشت. اما جالب است بدانید راه‌های مختلفی برای افزایش اعتماد به نفس در کودکان وجود دارد. یکی از این راه‌ها استفاده از بازی و اسباب بازی است.

بازی همان روشی است که کودکان از آن استقبال می‌کنند و نسبت به آن واکنش مثبت نشان می‌دهند. با ما همراه باشید تا شما را بازی‌هایی که موجب افزایش اعتماد به نفس در کودکان می‌شود آشنا کنیم. البته ابتدا باید دید درستی از معنی اعتماد به نفس داشته باشید و نشانه‌های عدم اعتماد به نفس را بشناسید.

 

[/vc_column_text][vc_column_text el_id=”1″]

معنی اعتماد به نفس

اعتماد به نفس همان حسی است که فرد نسبت به خود و توانایی‌هایش دارد. در واقع تصوری که فرد در مورد خود دارد میزان اعتماد به نفس او را تعیین می‌کند. پس فکری که کودک راجع به خودش در ذهنش دارد از اهمیت زیادی برخوردار خواهد بود. اینکه کودک در مورد خود چه فکری می‌کند در تصمیمات حال و آینده او بسیار تاثیرگذار است.

معنی اعتماد به نفس در کودکان

یک کودک ممکن است اعتماد به نفس بالا یا پایینی داشته باشد. کودکانی که از اعتماد به نفس بالایی برخوردار هستند اطمینان بیشتری به خود و آنچه انجام می‌دهند دارند و معمولا از موفقیت بیشتری نیز بهره‌مند خواهند شد. در مقابل کودکانی که اعتماد به نفس پایینی دارند مدام فکر می‌کنند که از عهده هیچ کاری برنمی‌آیند و گاهی اوقات اصلا جرات انجام دادن کارها را ندارند و فرصت موفقیت را به راحتی از خود صلب می‌کنند.

با این حال با قطعیت نمی‌توان گفت اعتماد به نفس بر موفقیت تاثیر مستقیم دارد اما قطعا بر میزان شاد بودن کودک و رضایت او از زندگی تاثیرگذار خواهد بود. پس والدین باید تلاش کنند بر میزان اعتماد به نفس کودکان خود بیفزایند تا افرادی شاد با روانی سالم را به جامعه تحویل دهند[/vc_column_text][vc_column_text el_id=”2″]

نشانه‌های عدم اعتماد به نفس در کودکان

برای افزایش اعتماد به نفس در کودکانان ابتدا باید نشانه‌های عدم اعتماد را شناخت. کودکی که از اعتماد به نفس پایینی برخوردار است رفتارهایی از خود نشان می‌دهد و افکاری به ذهنش می‌رسد که از آن به عنوان نشانه‌های عدم اعتماد به نفس می‌توان نام برد. برخی از این افکار و رفتارها در زیر آمده است.

  • کودک برای خود ارزش قائل نیست و همواره احساس حقارت می‌کند.
  • علاقه‌ای به انجام کارهای جدید ندارد و از انجام آنها دوری می‌کند.
  • همواره آرزو می‌کند که ای کاش جای شخص دیگری بود.
  • قدرت تصمیم‌گیری ندارد و در هر موردی مردد است و از دیگران مخصوصا والدین می‌خواهد که به جای او تصمیم بگیرند.
  • هیچ امیدی به آینده ندارد و معتقد است اوضاع هرگز درست نمی‌شود.
  • همواره به کودکان کوچک‌تر از خود زور می‌گوید اما از دست کودکان بزرگتر فرار می‌کند.
  • در مقابل هم‌سن و سال‌های خود احساس ناتوانی می‌کند.
  • به عنوان یک زیردست با هم‌سن و سال‌های خود رفتار می‌کند.
  • دلش نمی‌خواهد در مورد خودش و آنچه به او مربوط می‌شود با دیگران صحبت کند.
  • اگر در موقعیت جدیدی قرار بگیرد به شدت احساس اضطراب می‌کند.
  • در مهدکودک یا مدرسه یا هر جمع دیگری بسیار کم سخن می‌گوید.
  • نیاز به توجه زیاد دارد.
  • از شکست خوردن واهمه دارد و اگر در کاری شکست بخورد حالش بدتر هم می‌شود.
  • برای پیدا کردن دوست و حفظ او مشکل دارد.
  • نیاز شدیدی به تشویق شدن و جلب توجه دیگران دارد.

[/vc_column_text][vc_column_text el_id=”3″]

اعتماد به نفس در کودکان از چه سنی شکل می‌گیرد؟

جالب است بدانید این حس مهم در زندگی از همان سنین بسیار پایین ۳ تا ۵ سالگی در کودکان شکل می‌گیرد. برخی از افراد حتی معتقدند شکل‌گیری اعتماد به نفس از سنین پایین‌تر نیز شروع می‌شود. آنچه این حس را در کودک افزایش می‌دهد محیط اطراف و رفتار والدین با کودک است. کودک از سن ۵ سالگی به خود و آنچه انجام می‌دهد توجه می‌کند. در سن ۶ سالگی ممکن است از بزرگترها بخواهد مسئولیت‌های بیشتری را بر عهده او بگذارند.

روش های افزایش اعتماد به نفس در کودکان

از سن هفت ‌سالگی به بعد اعتماد به ‌نفس در کودک به طور کامل شکل می‌گیرد و حتی کودک را به امر و نهی کردن وادار می‌کند به طوری که تلاش می‌کند با دخالت در کارهای مهم‌تر به تنهایی مشکلات را حل کند. والدین با احترام به کودک و توجه به او می‌توانند این حس را در وجود کودک به شکل صحیحی پرورش دهند.[/vc_column_text][bs-thumbnail-listing-1 columns=”1″ title=”بیشتر بخوانید :” icon=”” hide_title=”0″ heading_color=”#81d742″ heading_style=”t4-s3″ title_link=”” category=”” tag=”” count=”1″ post_ids=”1290″ offset=”” featured_image=”0″ ignore_sticky_posts=”1″ author_ids=”” disable_duplicate=”0″ time_filter=”” order=”DESC” order_by=”date” orderby_meta_key=”” orderby_meta_value_type=”CHAR” _name_1=”” post_type=”” taxonomy=”” _name_2=”” cats-tags-condition=”and” cats-condition=”in” tags-condition=”in” tabs=”” tabs_cat_filter=”” tabs_tax_filter=”” tabs_content_type=”deferred” paginate=”none” pagination-show-label=”0″ pagination-slides-count=”3″ slider-animation-speed=”750″ slider-autoplay=”1″ slider-speed=”3000″ slider-control-dots=”off” slider-control-next-prev=”style-1″ ad-help=”” bs-show-desktop=”1″ bs-show-tablet=”1″ bs-show-phone=”1″ custom-css-class=”” custom-id=”” override-listing-settings=”0″ listing-settings=”” bs-text-color-scheme=”” css=””][vc_column_text el_id=”4″]

افزایش اعتماد به نفس در کودکان

افزایش اعتماد به نفس در کودکان کار دشواری نیست. تنها کافی است والدین در این مسیر قدم بردارند و ذهن کودک خود را به سمت درستی هدایت کنند. اعتماد به نفس حسی است که اگر برای ایجاد آن اندکی تلاش شود خیلی زود در ذهن شکل می‌گیرد و مسیر رشد را می‌پیماید و به حدی می‌رسد که کودک دیگر نیازی به دیگران برای اطمینان به خود ندارد.

والدین بیشترین تاثیر را در طول زندگی کودک بر ذهن و فکر او دارند. پس رفتار و کردار و سخنان آنها می‌تواند برای کودک در حکم معجزه عمل کند و هر حس مثبتی از جمله اعتماد به نفس را در کودک افزایش دهد. در ادامه به تعدادی از فعالیت‌هایی که والدین می‌توانند انجام دهند تا موجب افزایش اعتماد به نفس در کودکان خود شوند اشاره می‌شود.

مادر و دختر در حال آشپزی با یکدیگر [/vc_column_text][vc_column_text]

به کودک خود بفهمانید که دوستش دارید

کودک زمانی که احساس کند والدینش دوستش دارند متوجه می‌شود که یک موجود دوست‌داشتنی است و یاد می‌گیرد که خود را دوست داشته باشد و به خود اعتماد کند. این دوست داشتن را می‌توانید با مهربانی کردن، بغل کردن، بوسیدن، حرف‌های محبت‌آمیز زدن، یا حتی یک لبخند ساده، به کودک نشان دهید. در این صورت کودک احساس محبوبیت می‌کند و در دل حس خوبی نسبت به خود خواهد داشت.

گاهی دوست داشتن را با صرف وقت برای کودک و بازی کردن با او می‌توان به وی نشان داد. یکی از بهترین بازی‌ها در این زمینه بازی‌هایی مانند جورچین است. شما می‌توانید در کنار کودک خود بنشینید و با هم جورچین را کامل کنید. انواع جورچین‌ها با برند ایرانی و خارجی را می‌توانید در دسته “پازل” در ماتیلوس بیابید.[/vc_column_text][bs-thumbnail-listing-1 columns=”1″ title=”بیشتر بخوانید :” icon=”” hide_title=”0″ heading_color=”#81d742″ heading_style=”t4-s3″ title_link=”” category=”” tag=”” count=”1″ post_ids=”430″ offset=”” featured_image=”0″ ignore_sticky_posts=”1″ author_ids=”” disable_duplicate=”0″ time_filter=”” order=”DESC” order_by=”date” orderby_meta_key=”” orderby_meta_value_type=”CHAR” _name_1=”” post_type=”” taxonomy=”” _name_2=”” cats-tags-condition=”and” cats-condition=”in” tags-condition=”in” tabs=”” tabs_cat_filter=”” tabs_tax_filter=”” tabs_content_type=”deferred” paginate=”none” pagination-show-label=”0″ pagination-slides-count=”3″ slider-animation-speed=”750″ slider-autoplay=”1″ slider-speed=”3000″ slider-control-dots=”off” slider-control-next-prev=”style-1″ ad-help=”” bs-show-desktop=”1″ bs-show-tablet=”1″ bs-show-phone=”1″ custom-css-class=”” custom-id=”” override-listing-settings=”0″ listing-settings=”” bs-text-color-scheme=”” css=””][vc_column_text]

کودک را برای کارهایی که می‌تواند انجام دهد تشویق کنید و نقاط ضعف او را برطرف سازید

همواره سعی کنید کودک را برای انجام کارهایی که فکر می‌کنید از عهده آن برمی‌آید تشویق نمایید. البته فراموش نکنید که حتی تشویق کردن هم باید به اندازه باشد و اگر از حد بگذرد نتیجه منفی خواهد داشت. به او یاد دهید که خجالت کشیدن فقط بابت رفتار و کارهای نادرست باید اتفاق بیفتد نه بابت انجام فعالیت‌های مثبت!

از طرفی باید نقاط ضعف کودک خود را بشناسید و برای برطرف کردن آن تلاش کنید تا تعداد این نقاط به حداقل ممکن برسد. هر چه نقاط ضعف کودک کمتر باشد اعتماد به نفس او بیشتر می‌شود. چون اطمینان دارد از عهده کارها برمی‌آید. مثلا اگر کودک برای انجام کار خاصی دچار مشکل است تلاش کنید آن را به وی آموزش دهید.

دختر و پسر در حال بازی با اسباب بازی موزیکال

یکی از بهترین روش‌ها برای آموزش دادن استفاده از اسباب بازی است که اگر درست انتخاب شود موجب افزایش اعتماد به نفس در کودکان می‌شود. شما باید بتوانید اسباب بازی مناسب با نقطه ضعف کودک خود را بیابید. ماتیلوس این امکان را در اختیار شما قرار می‌دهد تا با انبوهی از اسباب بازی‌ها مواجه باشید و بعد از جست و جو در وبسایت فروشگاه، اسباب بازی مناسب با کودک خود را انتخاب و خریداری کنید.[/vc_column_text][vc_column_text]

کودک را برای رسیدن به موفقیت تشویق کنید اما به او بیاموزید که قرار نیست همواره موفق باشد.

به کودک خود آموزش دهید که قرار نیست همیشه او برنده بازی باشد. گاهی هیچ اشکالی ندارد که کودک در انجام کارهای خود با شکست مواجه شود و به موفقیت نرسد. اگر بتوانید به کودک بیاموزید که همواره تلاش مهم است نه برنده شدن، کودک می‌تواند این مورد را در زندگی نیز به کار بگیرد و در صورتی که شکست خورد ناامید نشود و اعتماد به نفس خود را از دست ندهد.

کودک در حال توپ بازی برای افزایش اعتماد به نفس

بدین منظور می‌توانید یک مسابقه با کودک برگزار کنید و به جای اینکه به کودک اجازه برنده شدن بدهید، خود برنده مسابقه باشید. یکی از بهترین اسباب بازی‌ها برای برگزاری مسابقه توپ‌هایی است که انواع و اقسام بازی‌ها به کمک آنها امکان‌پذیر است. انواع توپ‌ها را می‌توانید در ماتیلوس با برند کروکدایل کریک در دسته “حرکتی و ورزشی” بیابید.[/vc_column_text][vc_column_text]

به کودک کمک کنید مهارت‌های جدیدی را بیاموزد.

برای افزایش اعتماد به نفس در کودکان، به کودک کمک کنید مهارت‌های جدیدی را بیاموزد. مهارت‌هایی که کودک می‌تواند آنها را بیاموزد به سه دسته سطح پایین، سطح متوسط و سطح بالا تقسیم می‌شود. مهارت‌های سطح پایین مانند کارهایی است که کودک باید در طول روز بتواند به تنهایی انجام دهد. از جمله این کارها می‌توان به بستن بند کفش، تعویض لباس، مسواک زدن و … اشاره کرد. مهارت‌های سطح متوسط مانند کارهایی که مربوط به کودک نمی‌شود اما ممکن است از عهده آنها برآید. مانند آب دادن به گل‌ها، جمع کردن میز غذا و شستن ظرف‌ها.

برای آموزش مهارت‌های سطح متوسط می‌توانید از اسباب بازی‌هایی که در قالب وسایل منزل ساخته شده استفاده کنید. از جمله اینها می‌توان به مجموعه‌های مخصوص خیاطی یا آشپزی اشاره کرد. نمونه‌هایی از این نوع اسباب بازی‌ها را می‌توانید در ماتیلوس با برند جیا چنگ در دسته “مشاغل” بیابید.

مهارت‌های سطح بالا نیز مانند نواختن یک ساز است که علاوه بر تقویت اعتماد به نفس در کودک موجب بالا رفتن قدرت تمرکز و آرامش او نیز می‌شود. برخی از سازها مانند پیانو را که برای کودکان مناسب هستند می‌توانید در ماتیلوس با برند وین فان در دسته “ابزار موسیقی” بیابید.[/vc_column_text][vc_column_text el_class=”ctag”]

خرید ست اسباب بازی ۲ در ۱ آرایشی ۲۶ قطعه وانیه

در فروشگاه اسباب بازی ماتی لوس

[/vc_column_text][vc_column_text]

برای کودک حق انتخاب قائل شوید.

اگر کودک بتواند برخی از مواردی را که به او مربوط می‌شود انتخاب کند حس اعتماد به نفس در او تقویت خواهد شد. انتخاب کردن نه تنها حس رضایت در کودک ایجاد می‌کند بلکه حس مسئولیت‌پذیری را نیز به او آموزش می‌دهد. می‌توانید از انتخاب‌های کوچک مانند انتخاب غذا و لباس و اسباب بازی شروع کنید. پیشنهاد می‌شود برای خرید اسباب بازی از یک فروشگاه اینترنتی مانند ماتیلوس استفاده کنید و از کودک بپرسید دلش چه نوع اسباب بازی می‌خواهد، بعد از جست و جوی دسته مورد نظر اجازه دهید کودک از روی تصاویر موجود اسباب بازی مورد نظر خود را برگزیند.[/vc_column_text][vc_column_text]

اجازه دهید کودک مشکلی را حل کند تا حس رضایت و اعتماد به نفس در او تقویت شود.

برای افزایش اعتماد به نفس در کودکان می توانید به آنها اجازه دهید مشکلی را به تنهایی حل کنند. وقتی کودک مشکلی را حل می‌کند، نوعی احساس رضایت در وجود او شکل می‌گیرد. مهم نیست این مشکل بزرگ یا کوچک باشد، مهم این است که توسط کودک حل شود. این مشکل می‌تواند ساخت یک لوگو باشد. زمانی که کودک لگو را درست می‌کند به قدری احساس رضایت و شادابی و موفقیت دارد که اعتماد به نفس در او تا حد زیادی تقویت می‌شود.

پسربچه درحال بازی با لگو

انواع لگوها را می‌توانید در ماتیلوس با برند لگو در دسته “لگو و ساختنی” بیابید.[/vc_column_text][vc_column_text el_class=”ctag”]

قیمت خرید لگو پک فیگور پارک سری سیتی

در فروشگاه اسباب بازی ماتی لوس

[/vc_column_text][vc_column_text]

شیوه درست زندگی را به کودک خود بیاموزید

به کودک آموزش دهید باید در هر زمینه‌‌ای مراقب خود باشد. از رعایت بهداشت  فردی شروع کنید و لباس پوشیدن را به او آموزش دهید. مطمئن باشید کودکانی که تمیز و مرتب هستند اعتماد به نفس بیشتری دارند.

به کودک خود اجازه کنجکاوی بدهید

اگر کودک شما نسبت به انجام کاری کنجکاوی می‌کند سریعا او را از انجام آن منع نکنید. مگر اینکه برای کودک خطرناک باشد. اما اگر تنها تصور می‌کنید که از عهده آن برنمی‌آید بدون هیچگونه مخالفی اجازه امتحان کردن آن را به وی بدهید. حتی او را تشویق کنید و تا حد ممکن همراهش باشید. مثلا اگر کودک می‌خواهد یک کاردستی درست کند وسایل مورد نیاز را فراهم کرده و ناظر تلاش او باشید. حتی اگر لازم شد و از شما درخواست کمک کرد دریغ نکنید.

پسربچه در حال کاردستی درست کردن

در ماتیلوس می‌توانید انواع لوازم مورد نیاز برای ساخت کاردستی را در دسته “هنر و کاردستی” با برندهای مختلف بیابید.[/vc_column_text][vc_raw_html]JTNDZGl2JTIwaWQlM0QlMjIxOTYzNTQ1NDgzOSUyMiUzRSUzQ3NjcmlwdCUyMHR5cGUlM0QlMjJ0ZXh0JTJGSmF2YVNjcmlwdCUyMiUyMHNyYyUzRCUyMmh0dHBzJTNBJTJGJTJGd3d3LmFwYXJhdC5jb20lMkZlbWJlZCUyRnd6WThKJTNGZGF0YSU1QnJuZGRpdiU1RCUzRDE5NjM1NDU0ODM5JTI2ZGF0YSU1QnJlc3BvbnNpdmUlNUQlM0R5ZXMlMjIlM0UlM0MlMkZzY3JpcHQlM0UlM0MlMkZkaXYlM0U=[/vc_raw_html][vc_cta h2=”نکات مهم درباره افزایش اعتماد به نفس در کودکان” txt_align=”right” shape=”round” style=”3d” color=”green” el_id=”5″]

  • اعتماد به نفس همان فکری است که هر کس در ذهن خود راجع به خود دارد.
  • وقتی گفته می‌شود فردی اعتماد به نفس ندارد به این معناست که فکر می‌کند از عهده کارها برنمی‌آید و توانایی انجام آنها را ندارد.
  • وجود این حس به قدری مهم است که اگر در همان دوران کودکی در فرد ایجاد نشود و در مسیر رشد و تعالی قرار نگیرد ممکن است بر تصمیمات کودک در آینده تاثیر بگذارد.
  • راه‌های مختلفی برای افزایش اعتماد به نفس در کودکان وجود دارد.
  • یکی از بهترین راه‌ها استفاده از اسباب بازی و بازی کردن با کودک است.
  • امروزه اسباب بازی‌های مختلف و متنوعی وجود دارد که می‌تواند اعتماد به نفس در کودکان را افزایش دهد.
  • نمونه‌هایی از این نوع اسباب بازی‌ها را در ماتیلوس می‌توانید بیابید.

[/vc_cta][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *