کودکان باهوش چه بازی هایی می کنند؟ اسباب بازی برای کودکان باهوش
[vc_row][vc_column][vc_message message_box_style=”outline” style=”round” message_box_color=”green” icon_fontawesome=”fa fa-bookmark”]اگر فرزند شما نسبت به هم سن و سالان خود از هوش بالاتری برخوردار است، مسئولیت شما سنگین تر و پربارتر است و باید با توجه و دقت بیشتری فرزند خود را تربیت کنید.[/vc_message][vc_column_text]هنگامی که متوجه رفتارهای متفاوتی در کودک خود می شوید که نشان دهنده ی هوش و ذکاوت آن ها می باشد، احساس می کنید که در لاتاری برنده ی جایزه شده اید. توجه داشته باشید که کودکانی که باهوش هستند، مسئولیت سنگین تری بر دوش پدر و مادر خود می گذارند. باید این هوش و ذکاوت را پرورش داد و برای آن ها آینده ی روشن تری را به ارمغان آورد.
از چالش هایی که پدر و مادرهای کودکان باهوش ممکن است با آن مواجه شوند عبارت اند از؛ نگرانی برای این که به بهترین شکل از استعدادهای خود بهره می برند و آن ها را به کمال می رسانند، خسته شدن و سر رفتن حوصله ی آن ها و تمام کردن بازی ها و گیم هایی که برای آن ها مهیا کرده اید پیش از موعدی که انتظارش را داشته اید.
اما چگونه می توان استعداد آن ها را پرورش داد؟ اگر کودک ما باهوش تر از هم گروهیان و هم سن و سال های خودش است، چطور باید او را سرگرم کنیم و جذب بازی های متفاوت بکنیم؟
در این مقاله با بازی هایی آشنا می شویم که کودکان باهوش را جذب می کنند و برای آن ها چالش های متفاوتی ایجاد می کنند.
اگر کودکی دارید که نسبت به دوستانش باهوش تر به نظر می رسد، حوصله ی او را با بازی هایی که برایش جذاب نیست، سر نبرید.
با اندکی تحقیق می توانید بازی هایی را مهیا کنید که استعداد آن ها پرورش یابد. بنابراین با مطالعه ی این مقاله می توانید بازی هایی را بیاموزید که کودکان باهوش را حمایت، تشویق و از همه مهم تر شاداب می کند.
- نکاتی که در رفتار با کودکان باهوش باید به خاطر داشته باشید!
- بازی هایی که برای کودکان باهوش مناسب است!
- آیا فعالیت کمتر در کودکان، نشانه هوش بالاتر است؟
- چرا داشتن اسباب بازیهای زیاد برای کودکان مناسب نیست؟
- علت افزایش قلدری در کودکان باهوش چیست؟
- چرا باجخواهی در کودکان باهوش بیشتر است؟
- نکات آموزشی این مقاله
[/vc_column_text][vc_column_text el_id=”1″]
نکاتی که در رفتار با کودکان باهوش باید به خاطر داشته باشید!
آن ها را برای انجام کارهایی که در آن خوب نیستند تشویق کنید.
این توصیه از معمول ترین توصیه های داده شده به پدر و مادر کودکانی است که از هوش بالایی برخوردارند، در عین حال انجام این کار از سایر توصیه ها دشوارتر و چالش برانگیرتر است.
بعد از گذر زمان مشخصی، به طور طبیعی پدر و مادر، معلم ها و دوستان و آشنایان، کودکان را به سمتی سوق می دهند که در آن قوی تر عمل می کنند و از آن ها تلاش برای فعالیت هایی را می خواهند که در آن ها عملکرد بهتری دارند. در عین حال آن ها را از فعالیت هایی که در آن خوب نیستند و حتی عملکرد ضعیفی دارند دور می کنند و این از نظر بسیاری افراد بدون مشکل به نظر می رسد. اما برای کودکان، بالاخص کودکان باهوش و با استعداد، این نکته بسیار مهم است که در فعالیت هایی عملکرد داشته باشند که احساس فشار برای عالی بودن نکنند و احتمال شکست خوردن در آن وجود داشته باشد.
در غیر این صورت، در آینده، هنگامی که وارد عرصه هایی می شوند که پیروزی و موفقیت به سادگی به دست نمی آید، دچار افسردگی و خمودی می شوند.
نکته ی دیگری که معمولا کودکان باهوش در آن دچار مشکل می شوند و تنها راه پیشگیری از آن تشویق آن ها به انجام کاری است که در آن خوب نیستند، می باشد، لذت بردن انحصاری از فعالیت هایی است که در آن ها عملکرد فوق العاده ای دارند. در صورتی که کودکان باید بدانند که حتی از کارهایی که در آن ها بهترین نیستند هم می توان لذت برد و با آن ها اوقات خوبی را گذراند.[/vc_column_text][bs-thumbnail-listing-1 columns=”1″ title=”بیشتر بخوانید :” icon=”” hide_title=”0″ heading_color=”#81d742″ heading_style=”t4-s3″ title_link=”” category=”” tag=”” count=”1″ post_ids=”918″ offset=”” featured_image=”0″ ignore_sticky_posts=”1″ author_ids=”” disable_duplicate=”0″ time_filter=”” order=”DESC” order_by=”date” orderby_meta_key=”” orderby_meta_value_type=”CHAR” _name_1=”” post_type=”” taxonomy=”” _name_2=”” cats-tags-condition=”and” cats-condition=”in” tags-condition=”in” tabs=”” tabs_cat_filter=”” tabs_tax_filter=”” tabs_content_type=”deferred” paginate=”none” pagination-show-label=”0″ pagination-slides-count=”3″ slider-animation-speed=”750″ slider-autoplay=”1″ slider-speed=”3000″ slider-control-dots=”off” slider-control-next-prev=”style-1″ ad-help=”” bs-show-desktop=”1″ bs-show-tablet=”1″ bs-show-phone=”1″ custom-css-class=”” custom-id=”” override-listing-settings=”0″ listing-settings=”” bs-text-color-scheme=”” css=””][vc_column_text]
به آن ها ابزاری را بدهید که برای موفقیت نیازمند آن هستند.
این کار را برای همه ی کودکان باید انجام داد اما وقتی فرزند شما باهوش است، این نکته اهمیت بیشتری پیدا می کند. مثلا می توان برای آن ها انواع کتاب ها را مهیا کرد. آن ها را به سینما و موزه برد و با ابعاد مختلفی آن ها را آشنا کرد تا بتوانند موضوعات و مسائل مورد علاقه ی خود را به راحتی کشف کنند.
[/vc_column_text][vc_column_text]
در صورت لزوم از دیگران کمک بخواهید.
در تمام دنیا، کودکان باهوش نیازمند آموزش های پیشرفته تر هستند و لازمه ی آن افزایش آگاهی پدر و مادرهاست. در صورتی که با مشکل موجه شوید و یا نتوانید مسائلی را مدیریت کنید می توانید از متخصصین و مشاورین کمک بگیرید.
[/vc_column_text][vc_column_text]
از مقایسه کردن بپرهیزید.
مقایسه کردن خود با دیگران امری اجتناب ناپذیر است. این کار را کودکان نیز انجام می دهند. اگر کودک شما فردی باهوش باشد، معمولا متوجه تفاوت خود با دیگران می شود و از شما می خواهد تا به آن ها کمک کنید که زمینه ی تفاوت خود را با دیگران به خوبی کشف کند. باید این مقایسه کردن را کنترل کنید و این عادت را در آنان تقویت ننمایید. نباید نحوه ی تفکر خود را به این شکل محدود کنند که فلان دوستم زیباترین و فلان دوستم باهوش ترین است.
نکته ی دیگر عدم مقایسه کردن کودکان با سایر اعضای خانواده است. مخصوصا سعی کنید فرزندان باهوش تر خود را با خواهرها یا برادرهایشان مقایسه نکنید زیرا در این صورت آن ها خود را برتر می بینند و سبب تضعیف اعتماد به نفس خواهران و برادر دیگر می شوند.[/vc_column_text][bs-thumbnail-listing-1 columns=”1″ title=”بیشتر بخوانید :” icon=”” hide_title=”0″ heading_color=”#81d742″ heading_style=”t4-s3″ title_link=”” category=”” tag=”” count=”1″ post_ids=”1663″ offset=”” featured_image=”0″ ignore_sticky_posts=”1″ author_ids=”” disable_duplicate=”0″ time_filter=”” order=”DESC” order_by=”date” orderby_meta_key=”” orderby_meta_value_type=”CHAR” _name_1=”” post_type=”” taxonomy=”” _name_2=”” cats-tags-condition=”and” cats-condition=”in” tags-condition=”in” tabs=”” tabs_cat_filter=”” tabs_tax_filter=”” tabs_content_type=”deferred” paginate=”none” pagination-show-label=”0″ pagination-slides-count=”3″ slider-animation-speed=”750″ slider-autoplay=”1″ slider-speed=”3000″ slider-control-dots=”off” slider-control-next-prev=”style-1″ ad-help=”” bs-show-desktop=”1″ bs-show-tablet=”1″ bs-show-phone=”1″ custom-css-class=”” custom-id=”” override-listing-settings=”0″ listing-settings=”” bs-text-color-scheme=”” css=””][vc_column_text]
آن ها را در انتخاب دوستانشان آزاد بگذارید.
یکی از چالش هایی که کودکان باهوش با آن مواجه می شوند، پیدا کردن دوست مناسب است. معمولا آن ها در میان هم سن و سالان خود احساس جداماندنگی و دوری می کنند. شاید به سختی بتوانند با هم کلاسی های خود ارتباط برقرار کنند. شاید این به دلیل کوچک ترین مسائل هم چون صحبت کردن راجع به بازی های مورد علاقه شان باشد تا مسائل بزرگ تر و پیچیده تر. این باعث می شود که دوست پیدا کردن برای کودک باهوش شما سخت باشد، و وقتی این دوست نایاب توسط او پیدا می شود، از دید شما فرد مطلوبی به نظر نرسد. سعی کنید راجع به این مسئله کاملا با دید باز و فکر روشن برخورد بکنید.[/vc_column_text][vc_raw_html]JTNDZGl2JTIwaWQlM0QlMjI5OTM1NTk1MDY3OSUyMiUzRSUzQ3NjcmlwdCUyMHR5cGUlM0QlMjJ0ZXh0JTJGSmF2YVNjcmlwdCUyMiUyMHNyYyUzRCUyMmh0dHBzJTNBJTJGJTJGd3d3LmFwYXJhdC5jb20lMkZlbWJlZCUyRnJGcHR6JTNGZGF0YSU1QnJuZGRpdiU1RCUzRDk5MzU1OTUwNjc5JTI2ZGF0YSU1QnJlc3BvbnNpdmUlNUQlM0R5ZXMlMjIlM0UlM0MlMkZzY3JpcHQlM0UlM0MlMkZkaXYlM0U=[/vc_raw_html][vc_column_text el_id=”2″]
بازی هایی که برای کودکان باهوش مناسب است!
بازی هایی که کودکان را به چالش بر می انگیزد، برایشان دوست داشتنی و هیجان انگیز است. در این بخش چند گروه بازی مناسب کودکان باهوش را معرفی می کنیم؛[/vc_column_text][vc_column_text]
بازی های لگو و ساختنی
دست های کوچک کودکان دائما در حال جست و جو و بررسی است. دسترسی دادن این دستان خلاق و سازنده به اجزای کوچکی که می توان با آنان سازه های بزرگ تر و زیباتر ساخت، می تواند بسیار کمک کننده و سرگرم کننده باشد. این بازی ها برای فهم پایه و اساس علم مهندسی و معماری ضروری است.
بهترین معلم و آموزنده، تجربه کردن است و این بازی ها اجازه ی این تجربه را به کودکان می دهند. برخی از این بازی ها عبارت اند از؛ بریک، آجره، ساختنی و لگو. از برندهای معروفی که در این زمینه محصولات جالب توجهی ارائه کرده اند می توان به کوبی، لیتل تایکس، ژئومگ، متال ورلد، پلی موبیل و لگو و غیره اشاره کرد.
این بازی ها قابلیت هم بازی داشتن و یا به تنهایی بازی کردن را دارند و با گذر زمان و افزایش سن کودکان، قابلیت ارتقا پیدا کردن و پیشرفته تر شدن دارند.[/vc_column_text][vc_column_text el_class=”ctag”]
در فروشگاه اسباب بازی ماتیلوس
[/vc_column_text][vc_column_text]
بازی های کارتی
بازی های کارتی برای تقویت ارتباط اجتماعی کودکان مفید است. این مسئله به این علت رخ می دهد که بازی های کارتی عدمتا از 2 نفر و یا بیشتر تشکیل می شوند. هر زمانی که کودک شما بخواهد این بازی را انجام دهد، مجبور به صحبت کردن با دیگران می شود.
برقراری ارتباط کلامی سبب تقویت مهارت های اجتماعی کودک می گردد. برندهای متعددی در این زمینه فعالیت کرده اند و از میان آن ها می توان به گلدونه، گیگامیک، فکرانه، یوروگرافیک و عسل نشر اشاره کرد. می توانید عصر دلنشینی را تصور کنید که در کنار همسر و فرزند خود نشسته اید و یک بازی کارتی مثل تبانی یا مارشال را آغاز می کنید و این زمان را به بهترین شکل سپری می کنید.[/vc_column_text][vc_column_text el_class=”ctag”]
قیمت خرید بازی کارتی مارشال زینگو
در فروشگاه اسباب بازی ماتیلوس
[/vc_column_text][vc_column_text]
بازی ها و ورزش های سنتی
معمولا هر پدر و مادر و فرزندی ترجیح می دهند بازی هایی را انجام دهند و یا تهیه کنند که جدیدتر است. اما گاهی برخی بازی های سنتی می توانند از هر بازی جدیدی اموزنده تر باشند و بهتر عمل کنند.
یکی از این فعالیت ها که می تواند توجه یک کودک باهوش رابه خوبی به خودش جلب کند، شطرنج است. شطرنج نیازمند برنامه ریزی و تحلیل است و همچنین در پشت این برنامه ریزی باید منطقی موجود باشد.[/vc_column_text][vc_column_text el_id=”4″]
آیا فعالیت کمتر در کودکان، نشانه هوش بالاتر است؟
در کودکان با بهره هوشی بالاتر، فعالیت بدنی و بدو بدو کمتر است. این نوع کودکان اغلب اسباب بازیهایی را انتخاب میکنند که موجب ابتکار و ابداع شود. در واقع کودکان باهوش در زمان انجام بازیها انرژی کمتری صرف میکنند و در صورت ناشناخته بودن اسباب بازی برایشان، به هر قیمتی باید آن را کشف کنند، در غیر این صورت اسباب بازی را کنار نمیگذارند. اسباب بازی کودکان باهوش در سنین بالاتر نیز آنهایی است که به فکر نیاز دارند و در نهایت تحرک کمتری را به دنبال دارند. جمعآوری کلکسیون مانند کلکسیون سنگ در این کودکان بسیار زیاد است.[/vc_column_text][vc_column_text el_id=”5″]
چرا داشتن اسباب بازیهای زیاد برای کودکان مناسب نیست؟
همانطور که قبلاً نیز گفته شده است، اسباب بازیها وسایلی برای تقویت مهارتهای اجتماعی کودکان هستند و علاوه بر آنها، کودکان میتوانند با خلاقیتهای خود بازیهای جدیدی را ابداع نمایند. با توجه به نتایج تحقیقات محققان، محدود بودن تعداد اسباب بازیها برای افزایش هوش کودکان بسیار مفید است. بدین صورت که کودکانی که با تعداد اسباب بازی کمتر بازی میکنند، از خلاقیت و هوش بیشتری برخوردار هستند.
کودکانی که اسباب بازیهای بیشتری دارند، پراکندگی افکار در ذهن آنها بیشتر خواهد بود و از بازی کردن لذت کافی را نخواهند برد. کودکان در حالتی که اسباب بازی کمتری در اختیار داشته باشند، برای ایجاد تنوع در بازیهای خود، از هوش و خلاقیت بیشتری استفاده کرده و خود را سرگرم میکنند. همچنین احساس خوشبختی در این کودکان نیز بیشتر خواهد بود.
[/vc_column_text][vc_column_text el_id=”6″]
علت افزایش قلدری در کودکان باهوش چیست؟
قلدری در کودکان باهوش دو ساله بیشتر خواهد بود. البته این امر، نشاندهنده این نیست که کودک در آینده فردی زورگو و خشن خواهد شد. قلدری در سنین کودکی امری طبیعی و نشانگر هوش آنها است. کافی است والدین در صورت بروز قلدری از طرف کودک خود، با ملایمت و بدون جانبداری از هرکدام از طرفین، او را جدا کرده و با اسباب بازیهای جدیدی کودک را سرگرم کنند.
پیش زمینه احساس قلدری، در واقع حس کنجکاوی درون کودک است. در این حالت نباید هیچ یک از کودکان را مورد تحقیر و آزار کلامی یا جسمی قرار داد زیرا که به روحیه کودک آسیب جدی وارد خواهد شد. والدین باید در حین رشد کودک به او نحوه درخواست کردن را آموزش داده و این روحیه قلدری را در کودک خود کنترل نمایند.[/vc_column_text][vc_column_text el_id=”7″]
چرا باجخواهی در کودکان باهوش بیشتر است؟
باجخواهی در کودکان زیاد است و این امر در کودکان باهوش بیشتر میشود زیرا که کودکان به راحتی نقطه ضعف والدین خود را شناخته و از این طریق به دنبال باجخواهی از آنها هستند. در نتیجه اگر والدین قصد خرید اسباب بازی را برای کودک خود ندارند، هرگز نباید تسلیم گریه، لجبازی و فشارهای فرزند خود شوند، زیرا با یک بار انجام اینکار، این امر را به کودک آموزش میدهند که برای هر خواسته خود کافی است گریه و زاری راه بیاندازد و از ابزار فشار و تمنا استفاده کند.
تمایل خرید اسباب بازی در کودکان زیاد است اما باید آنها محدودیتهای والدین خود را بدانند و آنها را درک کنند. همچنین با این قضیه کنار بیایند که قرار نیست همیشه همه چیز را داشته باشند.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_cta h2=”نکات آموزشی این مقاله” txt_align=”right” shape=”round” style=”3d” color=”green” el_id=”3″]
- اگر فرزند شما نسبت به هم سن و سالان خود از هوش بالاتری برخوردار است، مسئولیت شما سنگین تر و پربارتر است و باید با توجه و دقت بیشتری فرزند خود را تربیت کنید.
- در برخورد با کودک باهوش خود، سعی کنید او را به سمت کارهایی سوق دهید که در انجام آن ها خیلی خوب نیستند. این کار باعث می شود کودکان تنها از فعالیت هایی که در آن ها به خوبی عمل می کنند و بهترین هستند، احساس لذت نکنند و از سایر فعالیت ها که در آن ها عملکرد خیلی خوبی ندارند، لذت ببرند. همچنین این ترفند به کودکان پذیرفتن شکست را می آموزد.
- باید در انتخاب بازی ها و فعالیت ها، دقت لازم را بکنید تا ابزاری را که یک فرد باهوش برای رسیدن به موفقیت نیاز دارد در اختیار او قرار دهید. مثلا آن ها را با بازی های آموزشی آشنا کنید که با بخش های مختلف علم و تکنولوژی آشنا شوند. همچنین می توان کتاب هایی را در اختیار آنان قرار داد که افق های متفاوتی از زندگی را بشناسند.
- به هیچ عنوان کودک خود را با دوستانش و یا یکی از اعضای خانواده ی خود مقایسه نکنید. تا جایی که می توانید از این کار بپرهیزید. این عمل می تواند تاثیر سوئی بر رفتار کودک باهوش و خواهر و برادرش بگذارد. چنین برخوردی می تواند نحوه ی تفکر کودک را محدود کند و آسیب های جبران ناپذیری به او و اطرافیانش بزند.
- نسبت به دوستانی که انتخاب می کنند با ذهن باز و روی خوش واکنش نشان دهید. دوست پیدا کردن برای کودکان باهوش بس دشوار است. زیرا آنان با همه ی هم سن و سالان خود ارتباط نزدیکی برقرار نمی کنند. اگر دوستی را انتخاب می کنند باید به انتخابشان احترام گذاشت و واکنش تندی نشان نداد هرچند اگر آن فرد مورد رویایی شما نباشد.
- بازی های زیادی وجود دارند که می توانند برای کودکان باهوش سرگرم کننده و موثر باشند. یکی از این گروه بازی ها لگو و ساختنی است. ساختن سازه های خلاقانه و متفاوت از اجزا کوچک و خلق کردن ساختارهای بزرگ و متنوع می تواند آموزنده و جذاب باشد.
- بازی های کارتی از دیگر بازی هایی هستند که می تواند ارتباط اجتماعی کودکان را تقویت کند و آن ها را در برقراری ارتباط کلامی بهبود بخشد. در بازی های کارتی تعداد بازی کنان از یک نفر بیشتر است و این بالاتر بودن تعداد شرکت کننده ها سبب ایجاد الزام ارتباط برقرار کردن با یکدیگر می شود. بازی های کارتی از بهترین بازی ها در افزایش دایره ی لغات کودکان است.
- یکی دیگر از سرگرمی هایی که مرفح و آموزنده است، بازی شطرنج است. شطرنج یک ورزش استراتژیک است و کودک نیازمند برنامه ریزی و پیشروی طبق منطقی از پیش در نظر گرفته شده می باشد.
- بازی های آموزشی از معمول ترین بازی هایی هستند که می توانید برای فرزندان باهوش خود مهیا کنید. این بازی ها حاوی اطلاعاتی هستند که معمولا توجه کودکرا به خود جلب می کنند و سبب کشف قلمروهایی می شوند که از نظر آن ها جذاب است. از طرفی، بازی های آموزشی می توانند از کسل بودن آموزش بکاهند، زیرا آموزش معمولا برای کودکان دوست داشتنی نیست.
[/vc_cta][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]