راهنمای والدین, معرفی اسباب بازی

اهمیت بازی والدین و کودکان

[vc_row][vc_column][vc_message message_box_style=”outline” style=”round” message_box_color=”green” icon_fontawesome=”fa fa-bookmark”]اهمیت بازی والدین با کودکان همواره مورد توجه روانشناسان است. بازی والدین با کودک به کمک اسباب بازی های مناسب موجب کاهش اختلال‌های اضطرابی روحی و روانی در آنها می‌شود.[/vc_message][vc_column_text]برقراری ارتباط سازنده میان والدین با فرزندان گام موثری برای شکوفایی استعدادها و قابلیت‌های کودکان محسوب می‌شود.

پدربزرگ درحال شطرنج بازی کردن با نوه هایشهرچه روابط مادر و پدر با فرزند خود صمیمانه تر باشد و از شیوه های موثر و مناسب برای ارتباط برقرار کردن با آنها بهره مند شوند، ارزش ها، قابلیت ها و استعدادهای کودک بیشتر می شود و آنها برای زندگی آینده آماده تر خواهند شد.

یکی از شیوه های صحیح ارتباط برقرار کردن والدین با کودکان بازی کردن با آنها است.

چرا که اغلب کودکان تا ۱۲ سالگی کلیه احساسات و نیازهای خود را از طریق بازی بروز می دهند. بنابراین اهمیت بازی والدین و کودکان نه تنها در زندگی حال آنها موثر است بلکه در شکل گیری شخصیت و توانایی های آنها در آینده نیز غیر قابل انکار است.

بنابراین ما در این محتوا از مجموعه « ماتی لوس» قصد داریم، به طور کامل به شرح اهمیت بازی والدین و کودکان بپردازیم. همچنین این مهم را شرح دهیم که چگونه ارتباط صحیح مانع بروز پاره‌ ای از اختلالات روانی و عاطفی  در کودکان می ‌شود.

 

[/vc_column_text][vc_column_text el_id=”1″]

اهمیت بازی والدین با فرزندان در انتقال مفاهیم صحیح

طبق تعاریف علوم اجتماعی، خانواده سالم خانواده‌ای است که میان اعضای آن به ویژه ما بین والدین و فرزندان رابطه صحیح و صمیمانه حاکم باشد. برای رسیدن به این رابطه انسانی سالم اصول ها و روش های مختلف وجود دارند. یکی از این اصول ها بازی والدین و کودکان است. به عبارتی والدین هوشمند با استفاده از این اصول پیوند روحی و فکری مناسبی با فرزند خود برقرار می‌کنند و از این طریق الگوهای رفتاری صحیح را به آنها انتقال می دهند.

مادر در حال عروسک بازی با کودکشبه عنوان مثال والدین در اثنای بازی به کودک خود می آموزند که به حقوق دیگران احترام بگذارند، صبور باشند و مفاهیمی همچون؛ رعایت ادب، رعایت نوبت، احترام به قوانین و غیره را به آنها القا می دهند. لازم است بدانید که برخی از روانشناسان معتقدند که کودکان قدرت بالایی در الگوبرداری از والدین خود دارند. بنابراین هنگامی که کودک رفتار صحیح والدین خود را به‌خصوص در حین بازی میبیند، رفتار صحیح را می آموزد و شروع به تکرار آن می ‌کند تا در وجودش نهادینه شود. برخی از اسباب بازی های ارزشمند برای رسیدن به این هدف عبارت اند از: انواع بازی های فکری، انواع منچ، سودوکو، اتللو و غیره[/vc_column_text][vc_column_text el_class=”ctag”]

خرید گیم اتللو ۸ در ۸

در فروشگاه اساب بازی ماتی لوس

[/vc_column_text][vc_column_text el_id=”2″]

اهمیت بازی والدین با کودکان در اصلاح رفتارهای اشتباه آنها

از آنجا که کودکان همواره سرگرم بازی کردن هستند و بیشتر طول شبانه روز خود را صرف اسباب بازی ها می کنند. بنابراین والدین از این طریق راحت ‌تر می‌ توانند الگوهای رفتاری کودکان خود را رصد کرده و در صورت مشاهده رفتاری که با هنجار و یا عرف همخوانی ندارد، با کمک برخی از اسباب بازی ها در صدد تصحیح آنها برآیند.  برای ترک عادات نادرست کودکان تنها کافی است اسباب بازی مناسب با هدف خود را در اختیار کودک قرار دهید. به عنوان مثال چنانچه کودکی از مسئولیت‌ پذیری کافی برخوردار نیست. می ‌توانید با تهیه اسباب ‌بازی ‌هایی که انتقال دهنده مفهوم مسئولیت پذیری به آنها هستند، این رفتار را به تدریج  در وجود آنها حذف کنید. برای تحقق این هدف می توانید، مجموعه ای از اسباب بازی های نقش بازی را در اختیار آنها قرار دهید و با آنها همبازی شوید.

دختر بچه در حال دکتربازی با مادرشکودک به هنگام بازی با این دست از اسباب بازی ها به تدریج با مسئولیت‌ های مختلف آشنا شده و خود را در قالب نقش های مختلف تصور می کند بنابراین مسئولیت نقشی را که بر عهده گرفته است در قالب بازی می پذیرد. این امر موجب می شود که کودک مسئولیت پذیری را در ذهن خود بپذیرد و به تدریج  به زندگی واقعی تعمیم دهد. در نتیجه این مفهوم به مرور زمان در وجود  او نهادینه می شود. تعدادی از اسباب بازی های نقش بازی عبارت اند از: ست پزشکی، پرستاری، سینک لمسی، سبد سوپر مارکت و غیره.[/vc_column_text][bs-thumbnail-listing-1 columns=”1″ title=”بیشتر بخوانید :” icon=”” hide_title=”0″ heading_color=”#81d742″ heading_style=”t4-s3″ title_link=”” category=”” tag=”” count=”1″ post_ids=”1634″ offset=”” featured_image=”0″ ignore_sticky_posts=”1″ author_ids=”” disable_duplicate=”0″ time_filter=”” order=”DESC” order_by=”date” orderby_meta_key=”” orderby_meta_value_type=”CHAR” _name_1=”” post_type=”” taxonomy=”” _name_2=”” cats-tags-condition=”and” cats-condition=”in” tags-condition=”in” tabs=”” tabs_cat_filter=”” tabs_tax_filter=”” tabs_content_type=”deferred” paginate=”none” pagination-show-label=”0″ pagination-slides-count=”3″ slider-animation-speed=”750″ slider-autoplay=”1″ slider-speed=”3000″ slider-control-dots=”off” slider-control-next-prev=”style-1″ ad-help=”” bs-show-desktop=”1″ bs-show-tablet=”1″ bs-show-phone=”1″ custom-css-class=”” custom-id=”” override-listing-settings=”0″ listing-settings=”” bs-text-color-scheme=”” css=””][vc_column_text el_id=”3″]

افزایش اعتماد به نفس کودکان با بازی والدین با کودک

کودکان به شدت به والدین خود وابسته هستند و نحوه رفتار آنها تاثیر عمیقی بر افزایش و یا کاهش اعتماد به نفس آنها دارد. ارتباط صحیح والدین با فرزندان مانع بروز برخی از اختلال های اضطرابی، روحی و روانی در آنها می شود. همچنین کودکانی که به خوبی با پدر و مادر خود ارتباط برقرار می کنند از اعتماد به نفس بیشتری نسبت به سایرین برخوردار هستند. در نتیجه راحت ‌تر می‌ توانند وارد اجتماع شوند و از ابراز  نظرات و عقاید خود در جمع های جدید واهمه ‌ای نداشته باشند. چرا که پیش‌تر در محیط خانه و در قالب بازی نحوه صحیح ابراز عقاید را تجربه کرده اند و به اندازه کافی اعتماد به نفس دارند اما کودکانی که به ندرت با والدین خود ارتباط برقرار می‌ کنند و یا والدین هیچ تمایلی به بازی کردن با آنها ندارند از اعتماد به نفس کافی برخوردار نخواهند بود و طعم طرد شدگی را از همان کودکی می‌ چشند، در نتیجه توانایی ابراز وجود در جمع های جدید را نخواهند داشت.

مادر و پسر در حال لگو بازی کردنبرای افزایش اعتماد به نفس کودکان بهتر است از اسباب بازی های ساختنی مثل؛ لگو ها، بریک آجره و ساختنی استفاده کنید. چرا که ساختار این اسباب بازی ها به گونه‌ای است که نه تنها قابلیت سرگرم کنندگی اعضای خانواده را دارد بلکه می تواند شرایط افزایش اعتماد به نفس در کودکان را فراهم کند. بد نیست گاهی در میانه بازی کودک خود را به خاطر عملکرد صحیح، ابتکار و یا هر دلیل دیگری تشویق کنید. تشویق کودکان توسط والدین به آنها قوت قلب می دهد تا اعتماد به نفس کافی در انجام امور مختلف را داشته باشند.[/vc_column_text][vc_column_text el_class=”ctag”]

قیمت و خرید جدیدترین مدل های لگو

در فروشگاه اسباب بازی ماتیلوس

[/vc_column_text][vc_column_text el_id=”4″]

تقویت ارتباط کلامی میان والدین و فرزندان از طریق بازی

از دیدگاه روانشناسی اولین شرط تامین سلامت روانی کودک و نوجوان دادن حس امنیت روانی به آنها است. روانشناسان حتی معتقدند، تعلیم و تربیت بدون احساس آرامش و امنیت به وجود نخواهد آمد. برخی از والدین در صورت مشاهده یک رفتار متضاد با عرف عمومی به جای برقرار کردن ارتباط کلامی صحیح با فرزندان خود رفتارهای همچون؛ مشاجره با کودک، لجبازی، فریاد، تنبیه و غیره را از خود بروز می دهند اما متاسفانه این گونه رفتارها تنها باعث می شود که کودک احساس ناامنی کند و دچار اضطراب و سرخوردگی شود. این امر در حالی رخ می دهد که والدین از طریق بازی با فرزندان خود می توانند ضمن القای امنیت روانی به آنها رفتارهای خلاف عرف را در وجود آنها حذف کنند.

پدر و مادر در حال بازی با فرزندشانیکی از بهترین روش های ایجاد امنیت روانی در کودکان و قرار دادن آنها در مسیر صحیح تقویت ارتباط کلامی میان والدین و فرزندان است که به سادگی در قالب بازی امکان پذیر است. هر چند که برخی از کودکان از بروز احساسات خود از طریق کلام امتناع می ورزند. برای تشویق این دست از کودکان به برقراری ارتباط کلامی تنها کافی است از اسباب‌ بازی ‌های مهیج و جذاب استفاده کنید. این اسباب بازی ها کودکان را به برقراری ارتباط کلامی در حین بازی ترغیب می کنند. تعدادی از اسباب بازی های مناسب در این زمینه عبارت‌اند از: ست عروسک های نمایشی، تن پوش و پاپت ها و غیره.[/vc_column_text][vc_raw_html]JTNDZGl2JTIwaWQlM0QlMjIyMDc0MzE2MTA1MSUyMiUzRSUzQ3NjcmlwdCUyMHR5cGUlM0QlMjJ0ZXh0JTJGSmF2YVNjcmlwdCUyMiUyMHNyYyUzRCUyMmh0dHBzJTNBJTJGJTJGd3d3LmFwYXJhdC5jb20lMkZlbWJlZCUyRlNkZzRWJTNGZGF0YSU1QnJuZGRpdiU1RCUzRDIwNzQzMTYxMDUxJTI2ZGF0YSU1QnJlc3BvbnNpdmUlNUQlM0R5ZXMlMjIlM0UlM0MlMkZzY3JpcHQlM0UlM0MlMkZkaXYlM0U=[/vc_raw_html][vc_column_text]

ترس والدین از بازی با فرزندان خود

بیشتر والدین از بازی کردن با فرزندان خود اجتناب می‌ ورزند به این دلیل که معتقدند بازی کردن با کودک وجهه جدیت آنها را از بین می‌ برد و این امر ممکن است در نحوه صحیح تربیت کودک نقش منفی داشته باشد. در حالی که واقعیت کاملا برعکس تصور آنها است. بیشتر والدین یا بسیار قاطع هستند یا مهربان و شمار کمی از آنها می ‌توانند به طور هم‌زمان قاطع و مهربان باشند. این امر در حالی رخ می دهد که تنها  منظور از قاطعیت با کودکان، استوار بودن در نظر و تصمیم است. بنابراین بازی با کودک، محبت ورزیدن و ارتباط صمیمانه با او، بزرگداشت شخصیت وی و… هیچ آسیبی به قاطعیت والدین نمی زند بلکه به والدین کمک می کند تا در حین بازی بیشتر نیازهای کودک خود را بشناسند و بتوانند نیازهای روانی و عاطفی کودکان خود را تامین کنند.

خانواده در حال کارت بازی با فرزند دخترشانبرای تحقق این مهم لازم است والدین از اسباب‌ بازی ‌هایی استفاده کنند که شرایط ارتباط صحیح کلامی و غیرکلامی را با کودکان فراهم می کنند. اسباب بازی هایی همچون؛ خمیر بازی، انواع اسلایم، نقش بازی مشاغل و….[/vc_column_text][vc_column_text el_id=”5″]

مزیت بازی با کودکان برای والدین

شاید جالب باشد بدانید که مزیت بازی با کودک تنها شامل حال کودکان نمی شود. والدینی که با کودکان خود بازی می کنند، بدن آنها در حین بازی هورمون اکسی توسین تولید می کند. این هورمون در پیوند محبت آمیز میان والدین و فرزندان آنها نقش اساسی دارد. هر زمانی که مادر و پدر با فرزندان خود در هر سنی که باشند، ارتباط برقرار کنند و یا با آنها بازی کنند. این هورمون در بدن آنها آزاد می شود. ترشح این هورمون موجب می شود که والدین احساس خستگی نکنند و انرژی مناسبی از این طریق کسب کنند.

مادر در حال ماشین بازی با کودکش[/vc_column_text][bs-thumbnail-listing-1 columns=”1″ title=”بیشتر بخوانید :” icon=”” hide_title=”0″ heading_color=”#81d742″ heading_style=”t4-s3″ title_link=”” category=”” tag=”” count=”1″ post_ids=”1692″ offset=”” featured_image=”0″ ignore_sticky_posts=”1″ author_ids=”” disable_duplicate=”0″ time_filter=”” order=”DESC” order_by=”date” orderby_meta_key=”” orderby_meta_value_type=”CHAR” _name_1=”” post_type=”” taxonomy=”” _name_2=”” cats-tags-condition=”and” cats-condition=”in” tags-condition=”in” tabs=”” tabs_cat_filter=”” tabs_tax_filter=”” tabs_content_type=”deferred” paginate=”none” pagination-show-label=”0″ pagination-slides-count=”3″ slider-animation-speed=”750″ slider-autoplay=”1″ slider-speed=”3000″ slider-control-dots=”off” slider-control-next-prev=”style-1″ ad-help=”” bs-show-desktop=”1″ bs-show-tablet=”1″ bs-show-phone=”1″ custom-css-class=”” custom-id=”” override-listing-settings=”0″ listing-settings=”” bs-text-color-scheme=”” css=””][vc_column_text]

سایر مزیت های بازی پدر و مادر با فرزندان

در پایان شاید لازم باشد به برخی از فواید بازی والدین با کودکان اشاره کنیم. فوایدی که شامل حال کودکان می شو، عبارت اند از:

  1. کودکانی که با والدین خود بازی می کنند خود را می‌ پذیرند و قبول دارند.
  2. کودکان می توانند به دیگران و والدین خود اعتماد کنند.
  3. آنها مسئولیت رفتارهای خود را بر عهده می گیرد و دیگران را در خطاهای خود مقصر نمی داند.
  4. آنها توانایی اصلاح الگوهای رفتاری غلط را در خود، خواهند یافت.
  5. کودک می تواند در زندگی آینده خود تصمیم‌گیرنده، مستقل و خلاق عمل کند.
  6. کودک هم در دوران کودکی و هم در آینده احساس آرامش درونی دارد و احساس خود ارزشمندی خواهد کرد.
  7. کودک در انجام کارهای گروهی بهتر عمل می کند.

[/vc_column_text][vc_cta h2=”نکات کلیدی اهمیت بازی والدین و کودکان” txt_align=”right” shape=”round” style=”3d” color=”green” el_id=”6″]

  • برقراری ارتباط صحیح میان والدین و کودکان موجب شکوفایی استعداد و توانایی های آنها می ‌شود. یکی از مهمترین روش های برقرار کردن ارتباط صحیح با کودکان بازی کردن با آنها می باشد. بنابراین بازی والدین با کودکان در شکل گیری شخصیت و ذهنیت آنها تاثیر بسزایی دارد.
  • بازی والدین با کودکان موجب شکل‌گیری خانواده‌ای سالم می شود. همچنین شرایط ایجاد رابطه صمیمانه در میان اعضای خانواده را فراهم می کند.
  • والدین از طریق بازی با کودکان می توانند، الگوهای صحیح رفتاری را به آنها انتقال دهند. همچنین رفتارهای اشتباه و مخالف با هنجارها را از وجود آنها حذف کنند.
  • والدین می توانند با کمک برخی از اسباب بازی ها مثل؛ انواع منچ، سودوکو، اتللو و… برخی از نکات اخلاقی ارزشمند همچون؛ رعایت نوبت، احترام به قوانین، داشتن پشتکار و غیره را به کودکان بیاموزند. به عقیده بسیاری از روانشناسان کودکان تمایل زیادی به الگوبرداری از والدین خود دارند. بنابراین والدین می توانند با کمک انواع بازی و اسباب بازی مفاهیم مد نظر خود را به کودکان القا کنند و شرایط صحیح تربیتی را برای آنها فراهم کنند.
  • والدین می توانند با کمک اسباب بازی هایی همچون نقش بازی به کودک خود مفاهیمی همچون؛ مسئولیت پذیری، همدلی، مشارکت و توانایی برقراری ارتباط صحیح را آموزش دهند.
  • بازی پدر و مادر با کودک موجب افزایش اعتماد به نفس و خود ارزشمندی در آنها می شود. در نتیجه آنها راحت تر می توانند وارد محیط ‌های اجتماعی بزرگتر شوند و در آن ابراز وجود کنند. همچنین آنها توانایی ابراز عقاید و نظرات در میان جمع های مختلف را می یابند و توانایی رفع نیازهای خود را در محیط ‌های اجتماعی مثل؛ مدرسه، کلاس های ورزشی یا آموزشی می یابند.
  • والدین می توانند با کمک برخی از اسباب بازی ها شرایط اعتماد به نفس کودکان خود را فراهم کنند. اسباب بازی های ساختنی از جمله وسایل محبوبی هستند که همواره موجب افزایش عزت نفس در کودکان می شود. اسباب بازی هایی مثل؛ لگوها، بریک و آجره ساختنی و غیره نمونه ‌هایی از این نوع هستند. اینگونه اسباب بازی ها به کودک کمک می کند، علاوه بر تجربه حس استقلال، احساس کارآمدی و توانایی کند.
  • بازی والدین با کودکان موجب کاهش اختلال های اضطرابی روحی و روانی در کودکان می‌شود و به آنها حس امنیت روانی می دهد.
  • روانشناسان معتقدند که تعلیم و تربیت بدون احساس امنیت در وجود کودکان هرگز رخ نخواهد داد. یکی از عواملی که موجب افزایش امنیت روانی در کودکان می شوند، رابطه صمیمانه میان آنها و والدین است. رابطه ای که منجر به ارتباط کلامی صحیح میان آن ها می شود. برخی از اسباب بازی ها به خانواده ها کمک می کنند تا ارتباط کلامی مناسبی با یکدیگر برقرار کنند. اسباب بازی هایی مثل؛ انواع عروسک نمایشی، تن پوش و پاپت ها نمونه‌ای از این اسباب بازی ها می باشند.
  • بازی والدین با کودکان نه تنها به وجه‌ی قاطعیت آنها را از بین نمی برد بلکه موجب می شود که آن ها بیشتر نیازهای روانی و عاطفی کودک خود را شناخته و در صدد تامین آنها برآیند. برای تحقق این امر بهتر است از اسباب بازی هایی استفاده کنید که ارتباط کلامی و غیرکلامی میان شما و کودکان را افزایش می‌دهند. اسباب بازی هایی مثل انواع اسلایم، انواع خمیر بازی، عروسک ها و غیره.
  • والدینی که با کودکان خود بازی می کنند در بدن آنها هورمونی به نام اکسی‌توسین ترشح می ‌شود. این هورمون موجب رفع خستگی و ایجاد انرژی مثبت در وجود آنها می شود.

[/vc_cta][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *