تقویت اراده در کودکان با کمک اسباب بازی های متنوع

[vc_row][vc_column][vc_message message_box_style=”outline” style=”round” message_box_color=”green” icon_fontawesome=”fa fa-bookmark”]در مطلب “تقویت اراده در کودکان با کمک اسباب بازی های متنوع” ابتدا به معنای اراده اشاره کرده سپس ویژگی کودکان بااراده را مطرح میکنیم. در ادامه راههایی برای تقویت اراده در کودکان و مهمترین رفتارهایی که والدین باید از خود نشان دهند تا اراده در کودکانشان تقویت شود را توضیح میدهیم. در نهایت اسباب بازیهایی که در این زمنیه میتوانند مفید باشد را نام میبریم.[/vc_message][vc_column_text]برخی از کودکان هستند که از اراده قوی بهره میبرند و در انجام کارهای خود بسیار مصمم اقدام میکنند. در مقابل کودکانی هستند که اراده ضعیفی دارند و هر کاری را با شک و تردید انجام میدهند. اگر شما نیز چنین کودکی دارید با ما همراه باشید تا شما را با راههای تقویت اراده در کودکان آشنا کنیم.
راههای بسیار زیادی برای تقویت اراده در کودکان وجود دارد که یکی از این راهها استفاده از اسباب بازی است. کودکان علاقه زیادی به اسباب بازی دارند در نتیجه این ابزار بهترین گزینه برای آموزش هر مورد مثبتی از جمله داشتن اراده به کودکان است. کودک زمانی که مفهومی مانند اراده را با بازی و به کمک اسباب بازی یاد میگیرد آن را برای همیشه به خاطر میسپارد و در زندگی به کار میبرد.
قبل از اینکه به اسباب بازیهایی که برای تقویت اراده در کودک مفید هستند اشاره کنیم باید با معنی اراده و موارد مربوط به آن آشنا شوید. پس با ما همراه باشید تا بتوانید کودکانی با اراده قوی به جامعه تحویل دهید.
- معنی اراده
- ویژگی کودکان بااراده
- تقویت اراده در کودکان
- مهمترین رفتارهای والدین برای تقویت اراده در کودکان
- تقویت اراده در کودکان با بازی و اسباب بازی
- نکات مهم درباره تقویت اراده در کودکان
[/vc_column_text][vc_column_text]
معنی اراده
اراده نیرویی درونی است که موجب میشود بعد از تصمیمگیری، با عزم راسخ برای عملی کردن آن تلاش کنیم تا به موفقیت برسیم. اراده میتواند بر افکار منفی غلبه کند و به انسان انگیزه و انرژی مثبت ببخشد. البته اراده در کودکان با بزرگسالان مقداری متفاوت است و بزرگترین تفاوت نیز این است که امکان رشد و تقویت آن وجود دارد. به همین دلیل باید برای نمو آن در کودک تلاش شود و این وظیفه بر عهده والدین خواهد بود.
برخی از ویژگیها هستند که جزء فطرت و سرشت انسان محسوب میشوند. برخی دیگر نیز ژنتیکی هستند و به ارث برده میشوند. اما اراده جزء هیچ یک از این ویژگیها نیست. اراده صفتی است که در طول زندگی در وجود فرد شکل میگیرد و تحت تاثیر محیط و دیگر عوامل رشد میکند و توسعه مییابد.
این صفت تا حد زیادی به شیوه زندگی و فعالیتهایی که انسان انجام میدهد بستگی دارد. پس اراده از بدو تولد در انسان وجود ندارد و در طول زندگی کم کم به وجود میآید و تقویت میشود تا جایی که به حدی میرسد که فرد میتواند هر کاری را بسیار مصمم و با پشتکار کافی انجام دهد.
اراده از لحاظ لغوی تحت عنوان خواست، طلب، قصد و آهنگ چیزی را کردن معنا میشود. اراده در واقع یک نوع قدرت استدلال، تصمیمگیری و عمل کردن است. اراده نوعی خواستن شدید است و زمانی پدید میآید که فرد به این نتیجه میرسد که انجام کار مورد نظر برای او سود و منفعت دارد. اراده موجب میشود فرد برای رسیدن به هدف در جهت مثبت قدم بردارد.
اراده یک حالت درونی است که انسان را تشویق میکند برای رسیدن به هدف تلاش کند و به او انگیزه میدهد تا برای انجام کار یا رفتار خاصی پیش برود. اراده تا حد زیادی به روحیه فرد و وضعیت جسمی او بستگی دارد.
اراده نیرو محرکهای است که در زمان تصمیمگیری، تلاش برای رسیدن به اهداف و شروع به انجام کارها وارد عمل میشود و نقش مهمی را ایفا میکند.
این نیرو محرکه به انسان کمک میکند در مقابل موانع بیرونی بایستد و بر آنها غلبه کند تا به اهداف خود برسد. اراده انسان را وادار میکند به جای رفتار از روی هوی و هوس یا به جای ناامیدی و یاس برای رسیدن به آنچه میخواهد قدمهای استوار بردارد.[/vc_column_text][bs-thumbnail-listing-1 columns=”1″ title=”بیشتر بخوانید :” icon=”” hide_title=”0″ heading_color=”#81d742″ heading_style=”t4-s3″ title_link=”” category=”” tag=”” count=”1″ post_ids=”1959″ offset=”” featured_image=”0″ ignore_sticky_posts=”1″ author_ids=”” disable_duplicate=”0″ time_filter=”” order=”DESC” order_by=”date” orderby_meta_key=”” orderby_meta_value_type=”CHAR” _name_1=”” post_type=”” taxonomy=”” _name_2=”” cats-tags-condition=”and” cats-condition=”in” tags-condition=”in” tabs=”” tabs_cat_filter=”” tabs_tax_filter=”” tabs_content_type=”deferred” paginate=”none” pagination-show-label=”0″ pagination-slides-count=”3″ slider-animation-speed=”750″ slider-autoplay=”1″ slider-speed=”3000″ slider-control-dots=”off” slider-control-next-prev=”style-1″ ad-help=”” bs-show-desktop=”1″ bs-show-tablet=”1″ bs-show-phone=”1″ custom-css-class=”” custom-id=”” override-listing-settings=”0″ listing-settings=”” bs-text-color-scheme=”” css=””][vc_column_text el_id=”2″]
ویژگی کودکان با اراده
پیش از ارائهی راههایی برای تقویت اراده در کودکان باید به بیان ویژگیهای کودک با اراده بپردازیم. اراده نوعی خواستن برای توانستن است. یک انسان را زمانی میتوان بااراده تلقی کرد که در مسیر رسیدن به خواستههایش تلاش کند. مشکلات و موانع درونی و بیرونی نمیتوانند مانع صرف فعل خواستن توسط فرد بااراده شود. در مقابل انسان بیاراده فقط ادعا میکند که میخواهد اما تلاش کمی برای رسیدن به آن میکند در نتیجه نمیتواند به خواستهاش برسد. وجود یا عدم وجود اراده در مورد کودکان نیز صدق میکند.
کودکان بااراده یک سری ویژگیها دارند که در دیگر کودکان دیده نمیشود. در ادامه به برخی از این ویژگیها اشاره خواهد شد.
- میتوانند احساسات و افکار خود در مورد اتفاقات مختلف را بیان کنند.
- زمانی که بابت موضوعی ناراحت میشوند رفتار مناسبی با توجه به سن و سال خود نشان میدهند.
- زمانی که با شرایط غیرمنتظره مواجه میشوند برنامه درستی را پیاده میکنند.
- اگر در انجام کاری شکست بخورند ناامید نمیشوند و انگیزه خود را از دست نمیدهند و دوباره برای انجام آن کار تلاش میکنند.
- توانایی تشخیص عمل مناسب در هر زمان را دارند. مثلا میدانند چه وقت باید تلاش کنند و چه وقت دست از تلاش بردارند و از دیگران کمک بخواهند.
در مقابل کودکان بیاراده یا با اراده ضعیف ممکن است خود را بااراده نشان دهند اما در واقعیت اینگونه نیستند. حتی ممکن است برای رسیدن به یک هدف خاص راههایی را امتحان کنند که از نظر بزرگسالان قابل قبول است اما در بین راه متوقف میشوند و نمیتوانند ادامه دهند. این کودکان در مراحلی از انجام کار به شدت تحت فشار قرار میگیرند.
کودکان بیاراده تمایلی به ابراز احساست و برقراری ارتباط با دیگران ندارند. معمولا در مسائلی که در اطرافشان رخ میدهد ورود نمیکنند و اعتماد به نفس کمی دارند. اینها اگر در انجام کاری با شکست مواجه شوند دست از تلاش برمی دارند و عقبنشینی میکنند و به راحتی شکست را میپذیرند.[/vc_column_text][bs-thumbnail-listing-1 columns=”1″ title=”بیشتر بخوانید :” icon=”” hide_title=”0″ heading_color=”#81d742″ heading_style=”t4-s3″ title_link=”” category=”” tag=”” count=”1″ post_ids=”1759″ offset=”” featured_image=”0″ ignore_sticky_posts=”1″ author_ids=”” disable_duplicate=”0″ time_filter=”” order=”DESC” order_by=”date” orderby_meta_key=”” orderby_meta_value_type=”CHAR” _name_1=”” post_type=”” taxonomy=”” _name_2=”” cats-tags-condition=”and” cats-condition=”in” tags-condition=”in” tabs=”” tabs_cat_filter=”” tabs_tax_filter=”” tabs_content_type=”deferred” paginate=”none” pagination-show-label=”0″ pagination-slides-count=”3″ slider-animation-speed=”750″ slider-autoplay=”1″ slider-speed=”3000″ slider-control-dots=”off” slider-control-next-prev=”style-1″ ad-help=”” bs-show-desktop=”1″ bs-show-tablet=”1″ bs-show-phone=”1″ custom-css-class=”” custom-id=”” override-listing-settings=”0″ listing-settings=”” bs-text-color-scheme=”” css=””][vc_column_text el_id=”3″]
تقویت اراده در کودکان
اگر مایلید کودکی بااراده داشته باشید که برای انجام کارها عزم راسخی از خود نشان دهد باید در همان سالهای اولیه زندگی بر ذهن او کار کنید. همان طور که کودک بزرگتر میشود باید اراده او را بیش از پیش تقویت نمایید و آن را به حدی برسانید که دیگر نیازی به نیروی محرک بیرونی نداشته باشد و خود از درون به این نتیجه برسد که باید برای انجام کارها تلاش کند و به خود این اطمینان را داشته باشد که میتواند از عهده کارها برآید.
پس والدین نقش اساسی در تقویت اراده در کودکان ایفا میکنند. والدین نزدیکترین افراد به کودک محسوب میشوند. در نتیجه طرز فکر و رفتار و کردار آنها تاثیر زیادی بر کودک و زندگی آینده او دارد. والدین باید رفتار درستی با کودک خود داشته باشند. پدر و مادر قطعا بر سر برخی از مسائل اختلاف نظرهایی با هم دارند اما باید دقت کنند که این اختلاف نظرها را در مقابل کودک مطرح نکنند تا وی را در تصمیماتی که میگیرد دچار تزلزل ننمایند.
مثلا برای خرید اسباب بازی میتوانند از قبل، دور از چشم کودک با هم مشورت کرده و زمانی که قصد دارند اقدام به خرید کنند هر دو یک تصمیم بگیرند و آن را به عنوان تصمیم نهایی در مقابل کودک مطرح نمایند.
والدین باید زمانی که رفتاری از کودک سر میزند و یا کار خاصی را انجام میدهد واکنش یکسانی داشته باشند. مثلا زمانی که یکی از والدین کاری را بر عهده کودک میگذارد دیگری نباید با انجام آن مخالف کند و در حالت بدتر خودش انجام کار را بر عهده بگیرد؛ با این بهانه که کودک توانایی انجام آن را ندارد و از عهدهاش برنمیآید.[/vc_column_text][vc_column_text el_class=”ctag”]
خرید بازی دومینو ۲۰۰ تکه فکرانه
در فروشگاه اسباب بازی ماتی لوس
[/vc_column_text][vc_column_text el_id=”4″]
مهمترین رفتارهای والدین برای تقویت اراده در کودکان
برخی از رفتارها هستند که نسبت به دیگر رفتارها از اهمیت بیشتری برخوردار خواهند بود. این رفتارها اگر به طور صحیح انجام شوند به راحتی میتوانند موجب تقویت اراده در کودکان شوند. در ادامه به برخی از مهمترین رفتارهایی که والدین باید انجام دهند تا اراده کودکشان تقویت شود و برای همیشه در وجود وی بماند اشاره میشود.[/vc_column_text][vc_column_text]
پایبندی به صداقت
به کودک بیاموزید باید به اصول اخلاقی مانند صداقت پایبند باشد. بدین منظور باید به قولهایی که به او میدهید وفادار باشید و هرگز به او دروغ نگویید. مثلا اگر وعده خرید یک اسباب بازی که مهمترین چیز در زندگی هر کودکی است را به او میدهید همواره به قول خود عمل کنید و سر وقت اسباب بازی مورد نظر را برای او تهیه کنید.
بدین منظور میتوانید از فروشگاه ماتیلوس بهره ببرید. مزیتی که این فروشگاه دارد اینکه دستهبندی مناسبی برای اسباب بازیها در نظر گرفته و به برندهای موجود در هر دسته اشاره کرده است.
خوش قولی
خوش قول بودن موجب میشود کودک به شما اعتماد کند و بیاموزد که باید بر سر وعدههایی که میدهد بماند. بدین ترتیب حس مسئولیتپذیری و خوش قولی و وفای به عهد در کودک تقویت میشود. اینها همان صفاتی هستند که برای تقویت اراده در کودکان باید تقویت شوند.[/vc_column_text][vc_column_text]
مقابله با احساسات ناخوشایند
از دیگر مواردی که برای تقویت اراده در کودک نیاز است میتوان به مقابله با هوی و هوس، احساس درد و رنج و ترس اشاره کرد. باید به هر طریقی که شده بتوانید به کودک آموزش دهید که باید بر این دسته از احساسات خود غلبه کند تا بتواند فرد باارادهای باشید. غلبه بر این احساسات منفی، کودک را فردی مستحکم بار میآورد. مثلا اگر کودک ترس از شکست دارد با چند بار شکست خوردن در یک بازی دو یا چندنفره میتواند متوجه شود که شکست آنقدرها هم وحشتناک نیست و اگر گاهی اوقات اتفاق بیفتد نباید روحیهاش را از دست بدهد و بالکل ناامید شود بلکه باید با عزمی راسخ تلاشش را بیشتر کند که در دفعات بعدی مزه موفقیت را بچشد.
بدین منظور میتوانید از بازیهایی که با توپ انجام میشود و احتمال شکست یا موفقیت دارد استفاده کنید. شما میتوانید انواع توپها با برند کروکدايل کريک را در دسته “حرکتی و ورزشی” در ماتیلوس بیابید. بدین ترتیب میتوانید یک مسابقه با کودک برگزار کنید و او را با ترس از شکست خوردن مواجه نمایید. بازی با توپ دقیقا همان موردی است که کودک میتواند با انجام آن درد را هم حس کند و فرد محکمی بار آید.[/vc_column_text][vc_column_text el_class=”ctag”]
خرید ست بازی بولینگ و پرتاب حلقه کیمیا
در فروشگاه اسباب بازی ماتی لوس
[/vc_column_text][vc_column_text el_id=”5″]
تقویت اراده در کودکان با بازی و اسباب بازی
بازیهای مختلفی وجود دارد که موجب تقویت اراده در کودکان میشود. از بازیهای فکری گرفته تا حرکتی و ورزشی هر یک به شکلی میتواند اراده کودک را تقویت کند. آنچه باید مورد توجه قرار گیرد علاقه کودک است که ممکن است در زمنیه کارهای فکری یا فعالیتها و بازیهای حرکتی باشد.
از طرفی والدین میتوانند رفتارهایی را که باید با کودک داشته باشند تا اراده او را تقویت کنند با انجام بازی آزمایش نمایند. این آزمایشات هم تمرینی برای تقویت اراده در کودک و هم تمرینی برای والدین است که بتوانند رفتار صحیحی برای تقویت اراده در کودک خود داشته باشند.
مثلا برای اینکه پدر و مادر بتوانند بر سر یک موضوع واکنش یکسانی داشته باشند میتوانند از کودک بخواهند بخشی از یک پازل را کامل کند. در چنین شرایطی پدر و مادر هر دو باید بر این موضوع که تو میتوانی تاکید کنند و اختلاف نظر از خود نشان ندهند. حال اگر کودک در بین راه کمک خواست میتوانند تا حدی یاریش کنند اما اجازه دهند قدم نهایی را خود بردارد. بهترین پازلها را میتوانید در ماتیلوس با برند ادوکا در دسته “پازل” بیابید.
اگر پدر و مادر نتوانند خود را با هم هماهنگ کنند و بر سر یک موضوع یکسان نظرات متفاوتی مخصوصا در مورد توانایی کودک داشته باشند علاوه بر اینکه کودک در رفتار خود دچار تزلزل شده و عزم و ارادهاش برای انجام آن کار را از دست میدهد، با رفتار متناقض والدین بر سر یک نوع دوراهی قرار گرفته و انرژی منفی زیای از رفتار آن دو دریافت میکند.[/vc_column_text][vc_cta h2=”نکات مهم درباره تقویت اراده در کودکان” txt_align=”right” shape=”round” style=”3d” color=”green”]
- اراده یک نیرو محرکه است که در درون هر فردی ممکن است وجود داشته باشد و یا هیچ خبری از وجود آن نباشد.
- کودکان نیز مانند بزرگسالان ممکن است افرادی بااراده یا بیاراده (یا با اراده ضعیف) باشند.
- آنچه موجب میشود تا اراده در کودکان تقویت شود رفتار والدین است.
- راههای مختلفی برای تقویت اراده در کودکان وجود دارد.
- یکی از این راهها و البته بهترین آنها استفاده از بازی و اسباب بازی است.
- والدین میتوانند از اسباب بازیهای متنوع استفاده کنند تا اراده را در کودکان خود تقویت نمایند.
[/vc_cta][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]