راهنمای والدین

مهارت جلوگیری از لجبازی کودک به کمک اسباب بازی

[vc_row][vc_column][vc_message message_box_style=”outline” style=”round” message_box_color=”green”]در مطلب “مهارت جلوگیری از لجبازی کودک به کمک اسباب بازی”  بعد از درک معنی لجبازی و تفاوت آن با مصمم بودن، با ویژگی‌های یک کودک لجباز آشنا می‌شویم. سپس چند برخورد مناسب برای جلوگیری از لجبازی کودک را پیشنهاد می‌دهیم و اسباب‌ بازی‌های مناسب برای این منظور را مطرح می‌کنیم.[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]برخی از کودکان هستند که برای رسیدن به خواسته‌های خود از لجبازی استفاده می‌کنند. جلوگیری از لجبازی کودک به روش‌های مختلفی امکان‌پذیر خواهد بود. یکی از این روش‌ها که بسیار مورد پسند کودکان و والدین آنها قرار می‌گیرد استفاده از اسباب‌بازی است.

کودکان عاشق اسباب بازی هستند و از آن به عنوان یک ابزار برای گذراندن اوقات خود استفاده می‌کنند. آنها اسباب بازی را به قدری دوست دارند که بخشی از زندگیشان را شامل می‌شود. از این موضوع می‌توان برای جلوگیری از لجبازی کودک بهره برد. اگر شما نیز کودک لجبازی دارید که در زمان خرید یا هر موقعیت دیگری با لجبازی و پافشاری می‌خواهد به آنچه مایل است برسد این مطلب را تا آخر بخوانید.

کودکان لجباز رفتارهای آزاردهنده‌ای دارند و متقاعد کردن این دسته از کودکان کار بسیار دشواری است.

کودکان لجباز گاهی اوقات حتی برای انجام کارهای روزمره اصطلاحا جبهه می‌گیرند و تلاش می‌کنند بر خلاف آنچه والدین از آنها توقع دارند رفتار نمایند. این کودکان گاهی اوقات به قدری بر موضوعی پافشاری می‌کنند یا در مقابل انجام کاری از خود مقاومت نشان می‌دهند که والدینشان مجبور می‌شوند تسلیم خواسته نادرست آنها شوند. در چنین شرایطی والدین بدون اینکه متوجه باشند به لجبازی کودک دامن می‌زنند و این اخلاق اشتباه را در وجود او پرورش می‌دهند.

پسر لجباز در آغوش مادرش

این در حالی است که برخورد صحیح با کودک لجباز می‌تواند رفتار او را اصلاح کند و به او بفهماند که با لجبازی نمی‌تواند به خواسته‌هایش برسد. با ما همراه باشید تا مهارت جلوگیری از لجبازی کودک را به کمک اسباب بازی به شما آموزش دهیم. از طرفی شما را با برخی از راه‌حل‌های روان‌شناسی کودک و اسباب بازی‌های مناسب در این زمنیه آشنا کنیم.[/vc_column_text][vc_column_text el_id=”1″]

صفت لجبازی در مقابل مصمم بودن

در کنار صفت لجبازی می‌توان مصمم بودن را نام برد. برخی از کودکان افراد مصممی هستند اما برخی دیگر واقعا لجبازند. باید بتوان بین لجبازی و مصمم بودن تفاوت قائل شد. والدین ابتدا باید مفهوم این دو صفت را درک کنند تا بتوانند به درستی تشخیص دهند که کودکشان لجباز است یا مصمم!

مصمم بودن یک رفتار مثبت است که به کودک کمک می‌کند در مسیر رسیدن به اهداف خود قدم بردارد. اما لجبازی یعنی اصرار از روی نادانی بر مسئله‌ای که اتفاق افتادن آن شاید اصلا به صلاح کودک نباشد. پس باید بین کودکی که مثلا برای برنده شدن در یک مسابقه سخت پافشاری می‌کند و تمام تلاش خود را به کار می‌گیرد با کودکی که برای رسیدن به خواسته‌ای نامعقول اصرار می‌کند فرق گذاشت.

پدر و مادر در حال متقاعد کردن یک دختربچه لجباز

یک کودک لجباز اصلا حرف دیگران را گوش نمی‌دهد یا در واقع گوشی برای شنیدن سخن دیگران ندارد. وی در هر موردی مصرانه مخالفت کرده و تلاش می‌کند در نهایت همه چیز باب میل او پیش برود. نمونه‌ای از لجبازی کودکان، لجبازی در موقع خوردن غذا یا پوشیدن لباس یا خرید است که تحمل آن واقعا برای والدین سخت و طاقت فرساست.[/vc_column_text][bs-thumbnail-listing-1 columns=”1″ title=”بیشتر بخوانید :” icon=”” hide_title=”0″ heading_color=”#81d742″ heading_style=”t4-s3″ title_link=”” category=”” tag=”” count=”1″ post_ids=”1959″ offset=”” featured_image=”0″ ignore_sticky_posts=”1″ author_ids=”” disable_duplicate=”0″ time_filter=”” order=”DESC” order_by=”date” orderby_meta_key=”” orderby_meta_value_type=”CHAR” _name_1=”” post_type=”” taxonomy=”” _name_2=”” cats-tags-condition=”and” cats-condition=”in” tags-condition=”in” tabs=”” tabs_cat_filter=”” tabs_tax_filter=”” tabs_content_type=”deferred” paginate=”none” pagination-show-label=”0″ pagination-slides-count=”3″ slider-animation-speed=”750″ slider-autoplay=”1″ slider-speed=”3000″ slider-control-dots=”off” slider-control-next-prev=”style-1″ ad-help=”” bs-show-desktop=”1″ bs-show-tablet=”1″ bs-show-phone=”1″ custom-css-class=”” custom-id=”” override-listing-settings=”0″ listing-settings=”” bs-text-color-scheme=”” css=””][vc_column_text el_id=”2″]

ویژگی‌های بارز یک کودک لجباز

کودک لجباز یک سری ویژگی خاص دارد که شاید دیگر کودکان که این صفت زشت در وجود آنها دیده نمی‌شود از این ویژگی‌ها مبرا باشند. در زیر به تعدادی از بارزترین این ویژگی‌ها اشاره می‌شود. اگر کودک شما نیز دارای یک یا تعداد بیشتری از این ویژگی‌هاست بدانید باید برای جلوگیری از لجبازی کودک خود تلاش کنید.

  • نیاز به توجه زیاد دارد.
  • دلش می‌خواهد مستقل باشد.
  • به شدت کج‌خلقی می‌کند.
  • تلاش می‌کند همواره در گروه رئیس باشد.
  • کارها را باب میل خود پیش می‌برد.
  • کمتر به سخن و نظر دیگران توجه می‌کند.
  • بدون در نظر گرفتن درست یا غلط بودن بر رسیدن به آنچه می‌خواهد اصرار می‌کند.

همه اینها صفات منفی هستند که متاسفانه در یک کودک لجباز دیده می‌شوند. اما در مقابل یک صفت مثبت هم وجود دارد و آن اینکه کودک لجباز وظیفه خود را در مقابل کارهایی که می‌پسندد درست انجام می‌دهد.[/vc_column_text][vc_column_text el_id=”3″]

شش رفتار برای جلوگیری از لجبازی کودک

لجبازی ممکن است یک صفت ژنتیکی باشد اما در اکثر مواقع والدین می‌توانند با رفتار خود آن را از بین ببرند یا برعکس به لجبازتر شدن کودک خود کمک کنند. یک کودک لجباز موقع خوابیدن مدام از تختخواب بیرون می‌آید. موقع غذا خوردن عمدا قاشق و چنگال خود را  بر زمین می‌اندازد و از خوردن غذا امتناع می‌کند. برای رفتن به مهدکودک یا حتی مدرسه داد و فریاد می‌زند، موقع پوشیدن لباس کج‌خلقی می‌کند و در کل حداقل در طول روز یک بار چنین رفتار نادرستی از خود نشان می‌دهد.

مادر درحال فریاد کشیدن بر سر دخترش

والدین کودکان لجباز معمولا آرامش خاطر ندارند، مدام از زندگی سخت با کودک خود می‌نالند و همواره به دنبال راه‌حلی برای مقابله با فرزند سرسخت و لجوج خود هستند. اگر شما نیز چنین مشکلاتی دارید و از دست رفتارهای لجبازانه کودک خود خسته شده‌اید حتما ادامه مطلب را بخوانید و راه‌حل‌هایی که در اینجا مطرح می‌شود را امتحان کنید.[/vc_column_text][bs-thumbnail-listing-1 columns=”1″ title=”بیشتر بخوانید :” icon=”” hide_title=”0″ heading_color=”#81d742″ heading_style=”t4-s3″ title_link=”” category=”” tag=”” count=”1″ post_ids=”1966″ offset=”” featured_image=”0″ ignore_sticky_posts=”1″ author_ids=”” disable_duplicate=”0″ time_filter=”” order=”DESC” order_by=”date” orderby_meta_key=”” orderby_meta_value_type=”CHAR” _name_1=”” post_type=”” taxonomy=”” _name_2=”” cats-tags-condition=”and” cats-condition=”in” tags-condition=”in” tabs=”” tabs_cat_filter=”” tabs_tax_filter=”” tabs_content_type=”deferred” paginate=”none” pagination-show-label=”0″ pagination-slides-count=”3″ slider-animation-speed=”750″ slider-autoplay=”1″ slider-speed=”3000″ slider-control-dots=”off” slider-control-next-prev=”style-1″ ad-help=”” bs-show-desktop=”1″ bs-show-tablet=”1″ bs-show-phone=”1″ custom-css-class=”” custom-id=”” override-listing-settings=”0″ listing-settings=”” bs-text-color-scheme=”” css=””][vc_column_text]

1.به حرف‌های او گوش کنید

اگر مایلید کودک به حرف‌های شما گوش کند، ابتدا باید این رفتار را به او آموزش دهید. بهترین نوع آموزش نیز این است که اول خودتان گوش شنوایی برای شنیدن صحبت‌های او داشته باشید. کودک اگر احساس کند بادقت به حرف‌های او گوش می‌دهید و سخنانش را می‌شنوید کمتر برای شنیده شدن گریه و زاری می‌کند یا فریاد می‌زند.

پس هر زمان کودک بر انجام دادن یا ندادن کاری اصرار کرد ابتدا با ملایمت و آرامی به سخنان او گوش دهید و سعی کنید این آرامش در وجود شما از طرف کودک احساس شود تا او نیز چنین حس و حالی پیدا کند. کودک باید بتواند علت پافشاری خود را برایتان توضیح دهد. اصلا شاید کودک دلایل درستی بیاورد و شما را متقاعد کند. پس هرگز سریعا مخالفت نکنید تا این رفتار نیز در فرزند شما شکل نگیرد و بر لجبازی او دامن زده نشود.[/vc_column_text][vc_column_text]

2.او را به انجام هیچ کاری مجبور نکنید

اگر قصد جلوگیری از لجبازی کودک را دارید، هرگز او را مجبور به انجام کاری مخصوصا بدون آوردن دلیل نکنید. وقتی چنین رفتاری از شما سر می‌زند کودک لجباز، در مقابل آن می‌ایستد و با تمام توان تلاش می‌کند مخالفت کند و از انجام کاری که شما می‌خواهید سرباز بزند. یا اگر او را از انجام کاری به شدت نهی کنید به سمت آن کشیده می‌شود و دلش می‌خواهد حتما آن را انجام دهد. این مخالفت یک نوع رفتار غریزی است که علاوه بر کودکان حتی ممکن است در بزرگسالان نیز دیده شود. پس هرگز در مقابل هیچ فردی مخصوصا یک کودک لجباز از اجبار استفاده نکنید.

مادر به همراه فرزندانش در حال کاشتن گیاه هستند

مثلا اگر کودک تمایلی به پوشیدن لباس رسمی برای مهمانی ندارد و اصرار می‌کند لباسی را بپوشد که  از نظر شما اصلا مناسب نیست به جای اینکه او را مجبور به پوشیدن لباس مورد نظر خود کنید خود را نیز برای پوشیدن لباس رسمی معذب نشان دهید و به او بفهمانید که درک می‌کنید ممکن است پوشیدن لباس رسمی دشوار باشد اما برای موقعی نیاز است که از آن استفاده کنید.

یا مثلا اگر کودک شما از وقت خوابش گذشته و همچنان اصرار دارد به تماشای کارتون ادامه دهد به جای اینکه تلویزیون را خاموش کنید و او را به زور به تختخواب ببرید می‌توانید در کنار او بنشینید و خود را به دیدن کارتون علاقه‌مند نشان دهید و بعد از چند دقیقه به او بگویید که دیگر خوابتان می‌آید و باید ادامه تماشای را به فردا موکول کنید.

کودک زمانی  که همدلی شما را می‌بیند ارتباط مثبتی با شما برقرار می‌کند و راحت‌تر به سخنانتان گوش می‌دهد و فرمان می‌برد. سعی کنید در طول روز چند بار کودک خود را در آغوش بگیرید و با او مانند یک دوست رفتار کنید. پیشنهاد می‌شود با او بنشینید و به بازی بپردازید و تاثیر آن در جلوگیری از لجبازی کودک را به چشم ببینید.  یکی از بهترین اسباب بازی‌ها برای بازی کردن با کودکان، بازی‌های فکری است که نیاز به مشارکت کودک و والدین دارد و از دعوای کودکان بر سر اسباب بازی جلوگیری می کند. شما می‌توانید این اسباب بازی‌ها را با قیمت‌های متنوع در اشکال مختلف در دسته “بازی فکری” با برند هزبرو، ادوکا، آلباتروس و … در ماتیلوس بیابید.[/vc_column_text][vc_column_text el_class=”ctag”]

خرید بازی فکری مونوپولی جونیور هزبرو

در فروشگاه اسباب بازی ماتی لوس

[/vc_column_text][vc_column_text]

3.برای او حق انتخاب قائل شوید

کودکان علاقه دارند به آنها حق انتخاب بدهید. پس اگر مشکل بزرگی با انتخاب کودکتان ندارید اجازه دهید آنچه را که دوست دارد انتخاب کند. مثلا اگر او را برای خرید اسباب بازی می‌برید اگر برای پرداخت هزینه مشکلی ندارید اجازه دهید خودش انتخاب کند. یا در زمان پوشیدن لباس به او اجازه دهید همان رنگی را که دوست دارد بپوشد.

باید بتوانید به کودک آموزش دهید در چه موردی حق انتخاب دارد و در موردی ندارد. مثلا در زمان خواب به او بگویید که وقت خوابش رسیده اما خودش می‌تواند داستان قبل از خوابش را انتخاب کند. اما اگر باز برای نخوابیدن اصرار کرد به او بگویید که حق انتخاب خوابیدن یا نخوابیدن در ساعت خواب را ندارد و فقط می‌تواند داستان مورد علاقه‌اش را انتخاب نماید.

مادر در حال نصیحت دختر لجبازش

همواره سعی کنید یک تعداد نه خیلی زیاد و نه خیلی کم از موارد مورد نظر را پیش روی کودک خود قرار دهید. مثلا اگر از او می‌خواهید لباس برای پوشیدن انتخاب کند خودتان چند دست لباس را جدا کرده و از او بخواهید از بین آنها لباسی را که بیشتر دوست دارد برگزیند. این کار تاثیر به سزایی در جلوگیری از لجبازی کودک دارد.[/vc_column_text][vc_column_text]

4.آرامش خود را از دست ندهید.

اگر شما نیز در مقابل رفتار لجبازانه کودک مانند او عمل کنید، کودک به این رفتار خود ادامه داده و لجبازی به یک عادت همیشگی برای او تبدیل می‌شود. به یاد داشته باشید که این وظیفه شماست که رابطه با کودکتان را کنترل کنید و به سمت صحیحی بکشانید تا به نتیجه دلخواه برسید. اگر کودک ببیند که شما  آرامش دارید او نیز آرام می‌شود.

موسیقی می‌تواند تا حد زیادی به آرامش شما و کودک و دیگر اعضای خانواده‌تان کمک کند. همواره موسیقی‌های آرامش‌بخش در منزل پخش کنید یا اگر بلد هستید خودتان ساز بنوازید تا کودکتان نیز آرام شود. هر چند وقت یکبار همان آهنگی را که کودک دوست دارد پخش کنید و با هم به او گوش دهید تا کودک نیز لذت ببرد اما این کار را به صورت همیشگی و مدام انجام  ندهید تا کودک بفهمد که گاهی اوقات باید باب میل دیگران نیز رفتار کند.

مادر و فرزندانش درحال نواختن دف

یک دسته در ماتیلوس با عنوان “ابزار موسیقی” تعریف شده که اسباب بازی‌های متنوعی با برند وین فان در آن یافت می‌شود. از جمله این اسباب بازی‌ها پیانو است که کودک می‌تواند با یادگیری آن تا حد زیادی آرامش خود و والدین را فراهم کند.[/vc_column_text][vc_column_text el_class=”ctag”]

قیمت اسباب بازی ارگ سری بیت بوپ وین فان

در فروشگاه اسباب بازی ماتی لوس

[/vc_column_text][vc_column_text]

5.او را به همکاری با خود تشویق کنید

کودکان لجباز از روحیه‌ بسیار حساسی برخوردار هستند. پس باید بسیار محتاطانه با آنها رفتار کنید. اگر رفتار شما موجب اذیت این دسته از کودکان شود احتمالا با پرخاشگری پاسخ می‌دهند. اگر به دنبال جلوگیری از لجبازی کودک هستید، پیشنهاد می‌شود به جای امر و نهی به این کودکان با آنها همکاری کنید و روحیه‌ی همکاری را در آنها پرورش دهید.

تصویر یک خانواده در حال حل پازل

برای انجام کارها سعی کنید از بازی استفاده نمایید. مثلا می‌توانید برای جمع کردن اتاق از برگزاری یک مسابقه بین خود و کودک استفاده کنید. یا با انجام یک بازی برای رسیدن به یک هدف خاص کودک را به همکاری تشویق کنید. یکی از بهترین بازی‌ها در این مورد پازل است. شما می‌توانید یک پازل را پیش روی خود و کودکتان قرار دهید و با همکاری هم آن را تکمیل کنید و به کودک بفهمانید که کار گروهی چه لذتی دارد. بهترین نمونه از پازل‌ها را می‌توانید در ماتیلوس با برند آرت پازل در  دسته “پازل” بیابید.[/vc_column_text][vc_column_text]

6.برای کودک خود احترام قائل شوید.

احترام نیز یکی دیگر از رفتارهای دوطرفه است. اگر مایلید کودکتان به شما احترام بگذارد، شما نیز باید برای او احترام قائل شوید. احترام گذاشتن موارد مختلفی را شامل می‌شود. در زیر به چند مورد از این موارد اشاره شده است.

  • ایجاد زمینه مشارکت و همکاری با کودک
  • وضع یک سری قوانین و پایبند بودن به آن
  • نادیده نگرفتن احساسات کودک و ابراز همدلی با او
  • اعتماد کردن به کودک و اجازه دادن به او برای انجام کارهایی که در توان دارد
  • خوش قول بودن در مقابل کودک

کودکان‌ می‌بینند، یاد می‌گیرند و تکرار می‌کنند. پس همان‌ طور که مایلید با شما رفتار کنند با آنها رفتار نمایید.[/vc_column_text][vc_cta h2=”نکات مهم درباره جلوگیری از لجبازی کودک” txt_align=”right” shape=”round” style=”3d” color=”green” el_id=”4″]

  • کودکان لجباز افرادی هستند که برای انجام دادن یا ندادن هر کاری اولین فکری که به ذهنشان می‌رسد مخالفت کردن است.
  • با ایجاد رابطه مناسب با یک کودک لجباز می‌توان با او مدارا کرد و لحظات بهتری را برای خود و کودک ایجاد نمود.
  • یکی از راه‌های برقراری رابطه مناسب بازی کردن با کودک است.
  • از جمله اسباب‌ بازی‌هایی که می‌توان برای ایجاد رابطه خوب با کودک نام برد، بازی‌های فکری و پازل است که موجب می‌شود طی یک مدت زمان مشخص کودک در کنار والدین خود بنشیند و آرام بگیرد.
  • اسباب بازی دیگری که موجب جلوگیری از لجبازی کودک می‌شود ابزار موسیقی مانند پیانو است که به راحتی در ماتیلوس یافت می‌شود.

[/vc_cta][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *