روانشناسی اسباب بازی های کودکان

[vc_row][vc_column][vc_message message_box_style=”outline” style=”round” message_box_color=”green” icon_fontawesome=”fa fa-bookmark”]در مطلب “روانشناسی اسباب بازی های کودکان (اسباب بازی ها از دیدگاه روانشناسی) ” در ابتدا در مورد روانشناسی اسباب بازی و اهمیت آن در رشد و توسعه شخصیتی کودک مطالبی را عنوان میکنیم و سپس در مورد انتخاب بهترین اسباب بازی از منظر روانشناسی توصیههای مهمی را به شما ارائه میدهیم. اگر در مورد خرید اسباب بازیهای کودکان خود تردیدها و ابهاماتی دارید و نمیدانید که از نظر روانشناسی باید چگونه اسباب بازیهای مناسب را انتخاب کنید، توصیه میکنیم که خواندن مقاله زیر را از دست ندهید.[/vc_message][vc_tta_accordion style=”flat” color=”green” c_align=”right” active_section=”1″][vc_tta_section title=”اسباب بازیها چه نقشی در خلاقیت کودک ایفا میکنند؟” tab_id=”1632672798209-97765dcb-b38f”][vc_column_text]بازی کردن با اسباب بازی فقط باعث نمیشود که کودک انرژی خود را تخلیه کند یا چون بازی میکند از میزان شلوغکاریهایش کاسته شود، بلکه میتواند تخیل کودک را رشد دهد و در رشد و سلامت روحی کودک تأثیر مثبت بگذارد.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”چه اسباب بازیهایی به کودکان انگیزه می دهند؟” tab_id=”1632672925494-32d9c9bf-7cab”][vc_column_text]شما میتوانید یک پازل خیلی ساده را برای کودک خود بخرید. وقتی کودک اجزای پازل را در کنار هم میچیند، انگیزه می گیرد و احساس موفقیت میکند.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”چه اسباب بازیهایی برای۳ تا ۵ سالگی کودکان مفید هستند؟” tab_id=”1632673089483-0427d2cc-cfad”][vc_column_text]بازیهایی مانند پازلها، اعداد، حروف و تصاویر نیز مفید هستند و میتوانند مهارتهای حل مسئله را در کودک تقویت کنند.[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”نظر روانشناسان درباره تاثیر بازیهای خشن روی کودکان چیست؟” tab_id=”1632673139976-1e65572f-ed86″][vc_column_text]روانشناسان تأکید دارند که بازیهای خشن مانند تفنگ بازی، شمشیربازی یا دزد و پلیس نمیتواند به ایجاد خشونت در کودکان منجر شود، بلکه باعث تخلیه انرژی آنها نیز میشود.[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion][vc_column_text]باید بدانید که یک اسباب بازی برای کودک در کنار جنبه سرگرمی، نوعی نیاز روحی و روانی برای او به شمار میرود. منظورمان این است که اگر سعی کنیم تا اسباب بازی را از زندگی کودکان دور کنیم، مانند این است که عامل اصلی حیات را از آنها گرفتهایم و باعث میشویم که اختلال بزرگی در زندگی کودک به وجود آید.
کودکان در کنار بازی و سرگرمی، برای سلامت روح و روان خود به اسباب بازیهای مختلف نیاز دارند. به همین دلیل است که از نظر روانشناسی بازی کردن کودک با اسباب بازی، بسیار مهم است و نقش مهمی در شکلگیری آینده او دارد. روانشناسان مختلفی در این باره نظریات مختلفی را ارائه کردهاند که نشان میدهد نباید از اهمیت اسباب بازی در رشد و توسعه شخصیتی کودکان غافل شویم.
به عنوان یک پدر و مادر لازم است که در خصوص روانشناسی اسباب بازیهایی که برای کودکان خود تهیه میکنید، اطلاعات کافی داشته باشید. این اطلاعات به شما کمک میکنند تا بر اساس سن، جنس و ویژگیهای شخصیتی فرزند خود، اسباب بازیهای مناسب و اصولی را خریداری کنید تا این اسباب بازیها به ارتقای هوش و شخصیت فرزند شما کمک کنند.[/vc_column_text][vc_column_text]
روانشناسی اسباب بازی های کودکان: نقش اسباب بازی در رشد ذهنی و شخصیتی کودک
باید بدانید که در کنار اسباب بازیها، نقش والدین نیز در رشد و پرورش کودک بسیار مؤثر است. در واقع اولین کسانی که با کودک بازی میکنند، والدین هستند. با این نوع از بازی کردن، کودکان میتوانند خلاقیت بیشتری از خود نشان دهند. در کنار تهیه بهترین اسباب بازی، بهترین بازی برای کودک وقتی است که والدین نیز در جریان بازی قرار بگیرند.
در این بین اسباب بازی وقتی میتواند نقش خود را به خوبی در زمینه رشد کودک ایفا کند که شما به عنوان والدین تلاش کنید که با یک یا چند اسباب بازی، بازیهای مختلفی انجام دهید. ایجاد نوآوری در حین بازی با کمک اسباب بازی باعث میشود که بازی کردن برای کودک مطلوب به نظر برسد.
روانشناسان تأکید میکنند که کودکان میتوانند از زمان تولد تا 10 سالگی با برخی از اسباب بازیهای خود ارتباط برقرار کنند و حتی با آنها دوست میشوند. اگر کودک تک فرزند باشد، آن اسباب بازی برای او تبدیل به یک خواهر و برادر میشود. به همین دلیل روانشناسان همیشه به این نکته اشاره دارند که والدین باید در انتخاب اسباب بازی که میتواند نقش مهمی در روحیه کودک بگذارد، حساسیت زیادی به خرج دهند.[/vc_column_text][vc_column_text]
اسباب بازیها چه نقشی در خلاقیت کودک ایفا میکنند؟
باید بدانید که اسباب بازیها نقش خیلی مهمی روی خلاقیت کودکان ایفا میکنند. البته با افزایش سن، علاقه به بازی در کودک کاهش مییابد و کودکانی که به نوجوانان و جوانان تبدیل میشوند، به سمت انجام تکالیف و وظایف دوران بزرگسالی سوق پیدا میکنند. این در حالی است که برخی از روانشناسان بر این باور هستند که انسان تا زمانی که زنده است دوست دارد که همواره مانند دوران کودکی خود بازی کند و این شور و شوق نسبت به بازی هرگز در وجود آدمی خاموش نمیشود.
بازی کردن یکی از مهمترین راههایی است که باعث میشود کودک بتواند خود را برای نقشهایی که میخواهد در آینده به عهده بگیرد، آماده کند. بازی کردن با اسباب بازی فقط باعث نمیشود که کودک انرژی خود را تخلیه کند یا چون بازی میکند از میزان شلوغکاریهایش کاسته شود، بازی کردن با اسباب بازی میتواند تخیل کودک را رشد دهد و در رشد و سلامت روحی کودک تأثیر مثبت بگذارد.
البته در رشد ذهنی، روحی و شخصیتی کودک، اوضاع و احوالی که برای بازی در نظر میگیرد، مکانی که در آن بازی میکند، اسباب بازیهایی که مورد استفاده قرار میدهد و مدت زمانی که مشغول به بازی میشود در این موضوع مهم نقش به سزایی دارد.[/vc_column_text][bs-thumbnail-listing-1 columns=”1″ title=”بیشتر بخوانید :” icon=”” hide_title=”0″ heading_color=”#81d742″ heading_style=”t4-s3″ title_link=”” category=”” tag=”” count=”1″ post_ids=”1959″ offset=”” featured_image=”0″ ignore_sticky_posts=”1″ author_ids=”” disable_duplicate=”0″ time_filter=”” order=”DESC” order_by=”date” orderby_meta_key=”” orderby_meta_value_type=”CHAR” _name_1=”” post_type=”” taxonomy=”” _name_2=”” cats-tags-condition=”and” cats-condition=”in” tags-condition=”in” tabs=”” tabs_cat_filter=”” tabs_tax_filter=”” tabs_content_type=”deferred” paginate=”none” pagination-show-label=”0″ pagination-slides-count=”3″ slider-animation-speed=”750″ slider-autoplay=”1″ slider-speed=”3000″ slider-control-dots=”off” slider-control-next-prev=”style-1″ ad-help=”” bs-show-desktop=”1″ bs-show-tablet=”1″ bs-show-phone=”1″ custom-css-class=”” custom-id=”” override-listing-settings=”0″ listing-settings=”” bs-text-color-scheme=”” css=””][vc_column_text]
روانشناسی اسباب بازی های کودکان و توجه به ویژگیهای اسباب بازی
در خرید اسباب بازی باید نکات مهمی را در نظر داشته باشید. اسباب بازیها ارتباط مستقیمی با روح و روان کودکان دارند. از این رو روانشناسان توصیه میکنند که باید برای خرید اسباب بازیها نهایت دقت و وسواس از سوی والدین در نظر گرفته شود. برای همین روانشناسان تأکید میکنند که اسباب بازیها باید ویژگیهای زیر را داشته باشند:
اسباب بازیها باید با سن و تواناییهای ذهنی کودک مرتبط باشند
در روانشناسی اسباب بازی های کودکان روانشناسان تأکید دارند که باید اسباب بازیهایی را برای کودکان خود خریداری کنید که با سن تواناییهای ذهن کودک ارتباط مستقیمی داشته باشد. به عنوان مثال کودکان 6 تا 18 ماهه، معمولا به اسباب بازیهایی نیاز دارند که نرم باشند، چون معمولا آنها را در دهان خود قرار میدهند. شما میتوانید اسباب بازیهای مخصوص نوزادان را با بهترین قیمت و در اشکال مختلف در دسته “اسباب بازی نوزاد و نوپا” با برندهای هزبرو، لیتل تایکس، لیتل برد تلد می، اوپس و … در ماتیلوس بیابید.
از طرفی دیگر کودکانی که در 14 ماهگی تا 3 ساله هستند، حس دیداریشان رشد میکند. از این رو به اسباب بازیهایی نیاز دارند که بتوانند با کمک آن محیط اطراف خود را به خوبی بشناسند. روانشناسان تأکید دارند که رنگ اسباب بازی برای کودکانی که در این سن قرار دارند، مهم است. هر چقدر اسباب بازی رنگیتر باشد، به خصوص رنگهای هیجانانگیز و زیبا مانند قرمز، زرد و آبی میتواند برای کودکانی که در این بازه سنی قرار دارند، بسیار مفید و هیجانانگیز باشد.
وقتی که کودکان 4 یا 5 ساله شدند، روانشناسان تأکید میکنند که باید در این سن برای کودکان کتابهای رنگی و قابل شستشو را خریداری کنید. در این کتابها داستانهای تصویری وجود دارد که کودک میتواند آنها را ببیند و با شخصیتهای نقاشی شده در کتابها ارتباط برقرار کند[/vc_column_text][vc_column_text el_class=”ctag”]
در فروشگاه اسباب بازی ماتی لوس
[/vc_column_text][vc_column_text]
اسباب بازیها باید به حرکت و تفکر کودک کمک کنند
از نظر روانشناسان اسباب بازیها باید بتوانند به حرکت و تفکر کودک کمک کنند. این مهم است که کودک بتواند با اسباب بازیهایی که بازی میکند ارتباط خوبی برقرار کند. فاکتور حرکت و تفکر باید در یک اسباب بازی وجود داشته باشد. به عنوان مثال وقتی که کودک میخواهد تازه راه رفتن را بیاموزد، از روروئک کمک میگیرد، میتواند بایستد و بعد متوجه میشود که دیگر زمین نمیخورد. آن وقت به این مهم پی میبرد که میتواند این وسیله را در کنترل خود درآورد و به هر سمتی که خواست ببرد اما باز هم زمین نخورد.
یکی از نکاتی که روانشناسان در بحث خرید اسباب بازی برای کودکان به آن تأکید میکنند این است که اسباب بازیها میتوانند از میزان حقارت دوران کودکی کم کنند. کودکان از اینکه نمیتوانند مانند بزرگسالان خیلی از کارها انجام دهند، احساس حقارت میکنند. به همین دلیل اسباب بازیها همچون عصای دست کودکان هستند و به آنها این قدرت را میدهند که کارهایی را که به تنهایی از پس آن برنمیآیند را انجام دهند. این مهم نقش مهمی در کاهش و از بین رفتن احساس حقارت در کودکان دارد و والدین باید به آن توجه ویژهای داشته باشند.
البته وقتی که کودک با استفاده از یک اسباب بازی میتواند کاری مثل راه رفتن را انجام دهد، والدین باید او را تشویق کنند. این مهم باعث تقویت روحیه کودک میشود و کودک فکر میکند که کار بسیار ارزشمندی را انجام داده است.[/vc_column_text][vc_column_text]
روانشناسی اسباب بازی های کودکان: اسباب بازی باید به کودک انگیزه بدهد
از نظر روانشناسان اسباب بازیهایی مناسب هستند که بتوانند به کودک انگیزه لازم برای ادامه بازی را بدهد. یعنی کودک باید از بازی کردن با یک اسباب بازی احساس خوبی داشته باشد. به عنوان مثال میتوانید یک پازل خیلی ساده را برای کودک خود بخرید. وقتی کودک اجزای پازل را در کنار هم میچیند، متوجه میشود که راه را درست رفته و احساس موفقیت میکند.
از این رو روانشناسان بر این امر تأکید دارند که اسباب بازیها باید کاری کنند که کودک از بازی کردن با یک اسباب بازی احساس موفقیت و پیروزی کند. شما میتوانید بهترین پازلها را برای کودکان خود از برند ماتیلوس خریداری کنید. این اسباب بازیها در دسته “پازل و بازی فکری” قرار دارند و به انتخاب خود میتوانید برندهای مختلفی چون گلدونه، گیگامیک، فکرانه و سایر برندها را انتخاب کنید.[/vc_column_text][vc_raw_html]JTNDZGl2JTIwaWQlM0QlMjIyMTE2ODYzNzIyNyUyMiUzRSUzQ3NjcmlwdCUyMHR5cGUlM0QlMjJ0ZXh0JTJGSmF2YVNjcmlwdCUyMiUyMHNyYyUzRCUyMmh0dHBzJTNBJTJGJTJGd3d3LmFwYXJhdC5jb20lMkZlbWJlZCUyRlFMcHRvJTNGZGF0YSU1QnJuZGRpdiU1RCUzRDIxMTY4NjM3MjI3JTI2ZGF0YSU1QnJlc3BvbnNpdmUlNUQlM0R5ZXMlMjIlM0UlM0MlMkZzY3JpcHQlM0UlM0MlMkZkaXYlM0U=[/vc_raw_html][vc_column_text]
اسباب بازیها باید به تقویت تخیل کودک کمک کنند
در روانشناسی اسباب بازی های کودکان تقویت تخیل با اسباب بازی جایگاه ویژهای دارد. روانشناسان خیلی بر این موضوع تأکید دارند که تخیل و روند رشد آن از دوران کودکی آغاز میشود. به همین دلیل والدین باید اسباب بازیهایی را خریداری کنند که بتوانند محرکی برای تخیل کودک باشند. برای تقویت حس کنجکاوی کودک باید برای او اسباب بازیهایی را خریداری کنید که بتواند در خود کمی پیچیدگی داشته باشد. یعنی اسباب بازی باید به گونهای باشد که کودک برای بازی کردن با آن مجبور شود که آن را کشف کند. این کند و کاو باعث میشود که کودک به فکر فرو برود، آزمون و خطا انجام دهد و در نهایت بتواند به راز بازی کردن با اسباب بازی پی ببرد.[/vc_column_text][bs-thumbnail-listing-1 columns=”1″ title=”بیشتر بخوانید :” icon=”” hide_title=”0″ heading_color=”#81d742″ heading_style=”t4-s3″ title_link=”” category=”” tag=”” count=”1″ post_ids=”1966″ offset=”” featured_image=”0″ ignore_sticky_posts=”1″ author_ids=”” disable_duplicate=”0″ time_filter=”” order=”DESC” order_by=”date” orderby_meta_key=”” orderby_meta_value_type=”CHAR” _name_1=”” post_type=”” taxonomy=”” _name_2=”” cats-tags-condition=”and” cats-condition=”in” tags-condition=”in” tabs=”” tabs_cat_filter=”” tabs_tax_filter=”” tabs_content_type=”deferred” paginate=”none” pagination-show-label=”0″ pagination-slides-count=”3″ slider-animation-speed=”750″ slider-autoplay=”1″ slider-speed=”3000″ slider-control-dots=”off” slider-control-next-prev=”style-1″ ad-help=”” bs-show-desktop=”1″ bs-show-tablet=”1″ bs-show-phone=”1″ custom-css-class=”” custom-id=”” override-listing-settings=”0″ listing-settings=”” bs-text-color-scheme=”” css=””][vc_column_text]
اسباب بازی باید باعث تقویت حواس پنجگانه کودک شود
در روانشناسی اسباب بازی های کودکان اینکه یک اسباب بازی بتواند به تقویت حواس پنجگانه کودک کمک کند، موضوع خیلی مهمی است که بسیاری از والدین توجه چندانی به آن نمیکنند. برخی از والدین برای کودکان خیلی کوچک خود اسباب بازیهای کودکان 8 تا 10 ساله را میخرند و این موضوع باعث میشود که کودک نتواند با اسباب بازی ارتباط برقرار کند.
روانشناسان کودک بر این باورند که کودکان باید بتوانند یک اسباب بازی را در دست بگیرند، آن را لمس کنند، رنگ آن را تشخیص دهند و به طور کلی همه حواس پنجگانه کودک باید بتواند با استفاده از یک اسباب بازی به خوبی فعال شود.
نباید برای کودکی که هنوز نمیتواند چیزی را درست در دست بگیرد، یک ماشین کنترلی بخرید که او بخواهد با فشردن یک دکمه ماشین را به حرکت وادارد. وقتی کودک میبیند که ماشین او با فشردن یک دکمه از او دور میشود احساس بدی پیدا میکند چون نمیتواند با آن اسباب بازی ارتباط برقرار کند. اما وقتی برای او یک ماشین پلاستیکی بخرید، کودک آن را در دست میگیرد، رنگ آن را میبیند و با حرکت دادن آن پی میبرد که چگونه میتواند با آن بازی کند. ماشینهای اسباب بازی را میتوانید در سایت ماتیلوس پیدا کنید. کافی است به دسته بندی “ماشین بازی” بروید و در میان برندهای مختلفی چون: «موندو، جکس پسفیک، متل، پگ پرگو» و سایر برندها، اسباب بازی مورد نظرتان را پیدا کرده و خریداری کنید.[/vc_column_text][vc_column_text el_class=”ctag”]
در فروشگاه اسباب بازی ماتی لوس
[/vc_column_text][vc_column_text]
نکات کلیدی روانشناسی در خرید اسباب بازی دورههای سنی مختلف
- از تولد تا 6 ماهگی: در این سن میتوانید جغجغههای رنگی و دندونیهایی که اشکال مختلفی دارند خریداری کنید.
- 6 ماهگی تا 1 سالگی: اسباب بازیهایی که موزیکال، صدادار و دارای ویژگی حرکتی هستند، مناسب تقویت حواس پنجگانه کودک بوده که باید به آن توجه ویژهای داشته باشید.
- 1 سالگی تا 2 سالگی: اسباب بازیهایی مثل انواع مکعبها، وسایل برجسازی و کتاب داستانهای تصویری برای این سنین مناسب هستند.
- 2 سالگی تا 3 سالگی: برای کودکانی که در این سن قرار دارند، اسباب بازیهای هل دادنی مانند ماشینهای پلاستیکی، رنگهای انگشتی، توپها، عروسکها و اسباب بازیهای وسایل خانه میتوانند گزینه مناسبی باشند.
- 3 سالگی تا 5 سالگی: برای کودکانی که در این سن قرار دارند بازیهایی که شبیه وسایل دنیای واقعی هستند برای کودک مناسب است. بازیهایی مانند پازلها، اعداد، حروف و تصاویر نیز مفید هستند و میتوانند مهارتهای حل مسئله را در کودک تقویت کنند.
با توجه به اهمیت اسباب بازی در رشد ذهنی و روانی کودک و تأکیدی که روانشناسان به والدین مبنی بر انتخاب درست اسباب بازی میکنند، باید خیلی در این زمینه حساسیت به خرج دهید و یادتان باشد که همه جزئیات را در زمینه خرید اسباب بازی برای فرزندان خود رعایت کنید تا فرزندتان دچار بحرانهای روحی و شخصیتی نشود.[/vc_column_text][vc_cta h2=”نکات مهم در مورد روانشناسی اسباب بازی های کودکان” txt_align=”right” shape=”round” style=”3d” color=”green”]
- قبل از خرید اسباب بازی باید نسبت به روحیه فرزند خود شناخت کافی داشته باشید.
- دقت کنید که اسباب بازی را مطابق با جنسیت فرزند خود خریداری کنید.
- اسباب بازیها میتوانند نشان دهند که کودک در دوران بزرگسالی چه شغلی را انتخاب میکند.
- روانشناسان تأکید دارند که بازیهای خشن مانند تفنگ بازی، شمشیربازی یا دزد و پلیس نمیتواند به ایجاد خشونت در کودکان منجر شود، بلکه باعث تخلیه انرژی آنها نیز میشود.
- روانشناسان معتقد هستند که والدین باید بیشتر به صورت فیزیکی و با استفاده از اسباب بازیهای واقعی با فرزندان خود بازی کنند، بازیهای کامپیوتری تأثیر بدی روی روحیه و شخصیت کودکان میگذارند. انواع مختلفی از اسباب بازیهای واقعی را میتوانید در ماتیلوس پیدا کنید.
[/vc_cta][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]